3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Teljes kapacitással takarítják a havat Gyöngyösön

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.01.13. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Gyöngyösön január 12. (csütörtök) éjféltől folyamatosan zajlik a síkosságmentesítés és a hóeltakarítás, a készenlétet 16-a, hétfő reggel hat óráig rendelte el az önkormányzat a munkákat végző Városgondozási Zrt-től.

     

    A munkagépek folyamatosan dolgoznak, dolgukat azonban nehezíti, hogy a havazás folyamatos, ezért a letakarított utak gyorsan ismét havassá, csúszóssá válnak. Az önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy a szokottnál nagyobb körültekintéssel és óvatossággal közlekedjen.

    Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek éjfélig narancs riasztást rendeltek el Heves megyében a várható nagy intenzitású havazás miatt. Gyöngyös Város Önkormányzata az előrejelzések alapján csütörtökön elrendelte a készenlétet a síkosságmentesítést és hóeltakarítást végző Városgondozási Zrt-től, amely még aznap éjjel megkezdte az utak sózását. A hóeltakarítási munkák péntek hajnalban, a havazás kezdetekor indultak, és azóta is folyamatosan tartanak.

    A Városgondozási Zrt. teljes kapacitással végzi a hóeltakarítást: két univerzális hótoló és sószóró, valamint egy sószóró nagygép, illetve két, járdák takarítására alkalmas kistraktor járja az önkormányzati fenntartású közutakat és járdákat. A sózást és hóeltakarítást kézi erővel is végzik a társaság szakemberei, a munkákban pedig a közmunkások is részt vesznek. A feladatok végzése folyamatos, hiszen mire egy körrel végeznek, kezdik is elölről, és ezt az ütemezést tartják mindaddig, amíg havazik.

    Az önkormányzat január 16-a, hétfő reggel hat óráig rendelt el készenlétet, a munkákat azonban jelentősen nehezíti, hogy folyamatos a hóutánpótlás, emiatt nem csak nedves, de havas útszakaszok is előfordulnak a városban. Az önkormányzat és a Városgondozási Zrt. arra kéri az autósokat és a gyalogosokat, hogy nagy körültekintéssel és türelemmel közlekedjenek. Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a magánházak, intézmények esetében az ingatlan használója köteles az ingatlan előtti ötméteres járdaszakaszt tisztán tartani. Az állami kezelésű utak síkosságmentesítését és hóeltakarítását a Magyar Közút végzi.

    A síkosságmentesítéssel kapcsolatos bejelentéseket, észrevételeket a Városrendészet éjjel-nappal ingyenesen hívható zöld számán lehet megtenni: 80/203 940.


    Közösségi funkciók