3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Térségi együttműködés a költséghatékony és betegközpontú kórházi ellátásért

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.01.16. hétfő
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az AEEK_OEP_EMMI_2016/1 azonosítószámú pályázat keretén belül elnyert 235.566.749 forint forrás segíti a gyöngyösi Bugát Pál Kórházat abban, hogy a jövőben tovább csökkentse fenntartási költségeit, javítsa, egyben költséghatékonnyá tegye a betegellátáshoz tartozó üzemeltetési szolgáltatásokat.

     

    Gyöngyös esetében ez az élelmezést valamint a kórházi textília mosatásának körülményeit érinti. Az elnyert pályázat fontos erénye a költségek objektív és számszerűsíthető csökkentése mellett, a régió három –Hatvan, Salgótarján és Gyöngyös – kórházának együttműködése révén valósul meg.

    Az elmúlt öt évben közel 3,2 milliárd forint struktúraváltó, szakmapolitikai célokat szolgáló beruházás zajlott a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban, melyek révén a régió betegeinek 21. századi színvonalon való ellátása mára mindennapi gyakorlattá vált. A betegbiztonságot, a minőségi gyógyítást szolgáló fejlesztések mellett a költséghatékony intézményi működtetés kapott prioritást, mikor az intézmény a megújuló energiát (napkohók, napelemek) beépítette az energiatakarékosabb működése érdekében, így biztosítva az éves villamosenergia és melegvíz szükségletének 10-15 százalékát.

    A költséghatékony működtetés, a régió korábbi fejlesztéseinek maximális kihasználása vezette a kórház vezetését, mikor pályázott az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, az OEP és az EMMI által kiírt: „A Fekvőbeteg szakellátó intézmények támogatására - a gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz, ehhez kapcsolódó szakmai és/vagy működési koncentrációt szolgáló fejlesztések megvalósítására” c. pályázatra.

    A hatvani kórházzal történő együttműködés a betegétkeztetést, a salgótarjáni gyógyító intézménnyel való kooperáció pedig a mosodai szolgáltatást teszi hosszú távon olcsóbbá. A pályázati összegből a gyöngyösi kórház a tálalás-mosogatás rendszerét megújító eszközeit tudja beszerezni, miközben a hatvani kórház felújított konyhájának kapacitása maximálisan kihasználttá válik. Ezzel a most külső cég által végzett szolgáltatás részben intézményi keretek közé kerül vissza jelentős költségmegtakarítást eredményezve.

    A kórházi textília mosatása is hasonló elvek mentén változik, hiszen a salgótarjáni kórház pályázaton történt mosodai eszközfejlesztését és kapacitásnövekedését ily módon a régió kórházai, az együttműködések keretein belül, maximálisan ki tudják használni. A gyöngyösi kórház az elnyert pályázati összegből a textília mozgatásához szükséges szállítóeszközöket tudja beszerezni. A mosodai szolgáltatás ily módon történő igénybevétele az eddigi költségek nagyságrendekkel való csökkenését biztosítja.

    A gyöngyösi kórház a teljes megújulás időszakát éli – erősítette meg Weisz Péter főigazgató. Jelen sikeres pályázat révén megvalósuló fejlesztések célja – mind a fenntartó, mind az intézmény oldaláról – hogy a gyöngyösi Bugát Pál Kórház magasabb színvonalon, nagyobb biztonságban és

    hatékonyabban tudja ellátni a térség betegeit.


    Közösségi funkciók