3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Újra Gyöngyösön az ExperiDance Production

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.01.17. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Csakúgy, mint 2016-ban, idén is az ExperiDance előadása lesz az év elejének egyik legjobban várt produkciója Gyöngyösön. Akik látták Esszencia című műsorukat, azok tudják, hogy a magyar tánckultúrát forradalmasító együttes fellépése feledhetetlen élményt nyújt minden korosztály számára. Február 10-én Fergeteges című előadásukkal érkeznek Gyöngyösre, a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáival együtt lépnek fel.

     
     

    Az ExperiDance Production célja a legmagasabb szintű művészi szórakoztatás, és a forradalmasított magyar tánckultúra népszerűsítése az egész világon. A 2000 óta sikeres társulat ereje, hogy a tüzes magyar táncokat népszerű nemzetközi és modern irányzatokkal szelídíti meg, vagy épp a végletekig fokozza. Az ExperiDance által így teljesen új, összetéveszthetetlen táncstílus született. A társulatot legutóbb 2016 januárjában láthatta a gyöngyösi közönség, amikor Esszencia című műsorukat mutatták be a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban. A magyar tánckultúra utazó nagykövetei idén Fergeteges című előadásukkal térnek vissza városunkba.

    A Sissiként ismert Erzsébet királyné, I. Ferenc József császár felesége 1854-ben, 16 éves korában vált az Osztrák Birodalom első asszonyává. A gyönyörű, érzékeny és vadóc nő egész életében a szerepével járó fullasztó kötöttségek elől menekült. A boldogságot és a szerelmet Magyarországon találta meg, ahol a nemesi udvar rajongott érte, különösen az ország legszebb férfijának tartott Gróf Andrássy Gyula. Vonzalmuk azonban soha nem teljesülhetett be.

    A legendás szerelem ihlette az ExperiDance Production táncosainak és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáinak közös produkcióját. A táncdráma hősei egy lázadó királyné, egy vakmerő gróf és egy csodaszép cigánylány, akik eltáncolják a soha be nem teljesülő szenvedély hol felfokozott, hol gyötrelmes pillanatait.

    A szerelmes találkozások és elválások egy pompázatos bálon történnek, ahol a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái húzzák a talpalávalót. A zenekar, mely 2014 márciusától hivatalosan is hungarikum, vagyis magyar nemzeti csúcsteljesítmény, a táncosok mellett garancia a fergeteges színházi élményre.

    Az előadást február 10-én, 19 órától a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban láthatjuk, jegyek a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban, a Fő téri Tourinform irodában, a jegy.hu-n, az Interticket országos jegyirodai hálózatában, valamint az előadás előtt két órával a helyszínen kaphatók.

    Szereposztás:

    A Királyné Lázár Anna Dóra
    A Gróf Patonai Norbert
    A Cigánylány Boros Bettina
    Az Ifjú herceg Benkő Dávid
    Komornyik Görög Zoltán
    Spanyol nagykövet Újszászi András
    Orosz nagykövet Reszneki Domán
    Bajor nagykövet Kökény Róbert
    Öreg grófnő Holman Enikő
    Cigány vajda / gólyalábas Patonai Zsolt
    Gólyalábas Stana Alexandra
    Marionett bábok: Bánházy Eszter
    Rimár Izabella
    Péli Róbert
    Szabó Dániel
    Cigány jósnő Bistei Judit
    Hölgyek és Urak: Biró Márton, Dénes Nándor,
    Joó Viktória, Kiss Levente,
    Koller Nikolett, Molnár Edina,
    Tóth Klaudia, Tóth Nikolett
    Szerencse Károly,
    Közreműködnek a 100 tagú Cigányzenekar szólistái.
    Vona Tibor ötlete alapján írta: Meskó Zsolt
    Zene: válogatás a 100 tagú Cigányzenekar repertoárjából
    Fodrász-Smink: Petrik Gitta Lili
    Jelmeztervező: Debreczeni Ildikó
    Fényterv, látvány: Szimeiszter Balázs
    Díszlettervező, társrendező: Meskó Zsolt
    Producer: Vona Tibor
    Rendező, koreográfus: Román Sándor


    Közösségi funkciók