3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Ez valóban fergeteges lesz!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.01.24. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Fergeteges című produkciójával érkezik február elején Gyöngyösre az ExperiDance Production. A 100 Tagú Cigányzenekarral közös előadása Európa számos nagyvárosát meghódította, és az, hogy Gyöngyösön is nagy sikerre számíthat, már az eseményt felvezető sajtótájékoztatón is bizonyossá vált.

     

    Idén februárban már harmadik alkalommal lép a gyöngyösi közönség elé az ExperiDance, amely legutóbb Esszencia című produkcióját mutatta be a városban a magyar kultúra napja tiszteletére – idézte fel a társulat és a város kapcsolatát köszöntőjében Hiesz György polgármester, aki úgy fogalmazott: nagy öröm, hogy ismét Gyöngyösön köszönthetjük a magyar tánckultúra utazó nagyköveteit.

    Február 10-én ismét a Dr. Fejes András Sportcsarnokban láthatjuk a Magyar Termék Nagydíjas társulatot, amely egyik legsikeresebb előadását, a Fergeteges című produkciót hozza el Gyöngyösre. A táncdráma a Sissiként ismert Erzsébet királyné és Gróf Andrássy Gyula be nem teljesült vonzalmát állítja középpontba, a történetet a magyar néptánc formanyelvén elmesélve – erről Meskó Zsolt az előadás írója, társrendezője és díszlettervezője beszélt a sajtótájékoztatón, s úgy fogalmazott: az előadás nem csak a katarzis élményét adja meg a nézőknek, de ahhoz is hozzásegíti őket, hogy a nők nőnek, a férfiak pedig férfinak érezzék magukat.

    A 2000-ben alakult társulat sikere töretlen, az elmúlt évben több mint kétszáz előadást tartottak, és ebben az évben is több mint negyven hazai városban lépnek fel az anyaintézményként működő budapesti RAM Colosseumban tartott előadások mellett, miközben külföldre is számos alkalommal kapnak meghívást. Erről Vona Tibor, az ExperiDance ügyvezetője, tulajdonosa beszélt, aki örömét fejezte ki amiatt, hogy a társulat Gyöngyösön is bemutathatja egyik legsikeresebb produkcióját, amelyet Európa számos nagyvárosában álló vastapssal ünnepelt a közönség.

    A Fergeteges című táncdráma különlegessége, hogy a táncosok a 100 Tagú Cigányzenekar negyven muzsikusa által élőben játszott klasszikus dallamokra táncolnak, mint Liszt rapszódiái vagy Monti csárdása. Beke Farkas Nándor, a zenekar elnöke úgy fogalmazott: a nézők így tulajdonképpen két előadást kapnak, hiszen az ő produkciójuk egy önálló koncerttel ér fel, amely a bravúros tánckoreográfiával együtt különleges, valóban fergeteges élményhez juttatja a közönséget.

    Az előadást február 10-én, 19 órától a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban láthatjuk, jegyek a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban, a Fő téri Tourinform irodában, a jegy.hu-n, az Interticket országos jegyirodai hálózatában, valamint az előadás előtt két órával a helyszínen kaphatók.


    Közösségi funkciók