3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Műtéteknél segít az Omegás adomány

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.01.30. hétfő
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Csökken a műtéti idő, csökken a szövődmény lehetősége, gyorsabb a vérzéscsillapítás, kevesebb a vérveszteség, ezáltal csökkenhet a transzfúzió szükségessége, és ami a legfontosabb a beteg gyógyulása gyorsabb. Mindezek annak a speciális készüléknek a jótékony következményei, melyet a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Rend Korházas Lovagok és a Kórházas Lovagok Alapítványa a Bugát Pál Kórház műszerparkjának fejlesztésére rendezett jótékonysági est bevételéből vásárolt a gyöngyösi intézmény számára.

     
     

    A 2 millió forint összegyűlt adományból vásárolt műszer ünnepélyes átadásakor dr. Lehoczky Péter parancsnok elmondta: az est sikeréhez az Omega együttes legendás tagjai, Benkő László, Debreceni Ferenc Jankai Béla valamint a Dr.- Rock zenekar jelentősen hozzájárultak, de a Gyöngyös Önkormányzatának, város vállalkozóinak, a Bugát Pál Kórház dolgozóinak összefogása is példaértékű volt.

    - A műszert valamennyi műtéti szakma: a sebészet, a nőgyógyászat, a fül- orr-gége, az urológia tudja használni mind nyílt, mind laparoszkópos műtéteknél – mondta dr. Budai László, a sebészet osztályvezető főorvosa.

    Hozzátette, régi vágya volt a műtéti szakmának, hogy egy ilyen készülékkel a gyöngyösi kórház is rendelkezzen. Erre szakmailag felkészültek, korábban lehetőségük volt a készülék kipróbálására több struma, vastagbél és pancreas műtéten.

    Weisz Péter, a kórház főigazgatója hozzátette: a gyöngyösi vállalkozók, cégek, és partnerek Bugát Pál Kórház felé irányuló bizalma az utóbbi években a betegek komfortjának növelésében, számos nagyértékű adomány és életmentő műszer formájában testesült meg. Külön értéke a most átadott műszernek, hogy betegeink érdekében a kórház közössége látványosan összefogott, jelentős összeggel hozzájárulva az adományozó Kórházas Lovagok nemes szándékához.


    Közösségi funkciók