3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Havazás és ónos eső is várható a következő napokban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.01.31. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Másodfokú, narancs riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára Heves megye területére a várható ónos eső miatt. Kedden havazás várható, éjfélig öt-tíz centiméter hó hullhat.

     
     

    Jelentős mennyiségű ónos esőre, északon havazásra figyelmeztet előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely szerdára másodfokú, narancs riasztást adott ki Heves megye területére az ónos eső veszélye miatt. Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér és Tolna megyére a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adták ki.

    Az előrejelzés szerint kedden eleinte az ország északi felében alakulhat ki időszakos gyenge havazás, ónos szitálás, majd a déli óráktól nyugat felől főként a Dunántúlon már előfordulhat helyenként időszakos kisebb ónos eső. A délutáni óráktól intenzívebbé válik a csapadék: az ország döntő részén (nagyjából a Győr-Budapest-Debrecen vonaltól délre, kivéve a Tiszántúl keleti részét, és a Dunántúl északnyugati részét) jelentős mennyiségű (több milliméternyi) ónos eső várható. Szerda reggelig a Pécs-Budapest sáv körüli megyékben akár 10-15 milliméternyi ónos eső hullhat. Szerda napközben a Győr-Debrecen vonaltól északra várható több milliméternyi ónos eső kiemelten az Alföld északi részén és az Északi-középhegység előterében várható, ettől délre inkább esőre lehet számítani.

    Több területre - a fővárosra, valamint Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére - a havazás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Szerda éjfélig az Északi-középhegység térségében a legtöbb helyen 5-15 centiméter hó valószínű, de főként Nógrád megyében, illetve Pest megye északi részein ennél nagyobb mennyiség is hullhat. Az előrejelzés szerint péntek kivételével minden nap előfordulhat csapadék, amely hó, eső és ónos eső formájában is érkezhet.

    Gyöngyös Város Önkormányzata kedd délutántól elrendelte a készenlétet az utak síkosságmentesítését és hóeltakarítását végző Városgondozási Zrt.-től. A társaság kedd hajnaltól megelőzésképpen alásózást végez a városi kezelésű úthálózaton, ha pedig a lehullott hó mennyisége azt lehetővé teszi, megkezdik a hóekézést.

    A Magyar Közútkezelő szintén végzett sószórási munkákat. Első körben a gyorsforgalmi utakon, majd a főutakon, végül az alacsony forgalmú, kisebb településeket összekötő mellékutakon és bekötőutakon avatkoznak be.

    Az önkormányzat arra kéri az autósokat, ha tehetik, ónos eső esetén lehetőleg ne induljanak útnak.

    Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a met.hu weboldalon, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, az utinform.hu címen lehet információkat találni.


    Közösségi funkciók