3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Forgalomszabályozás, nyilvánosság, laktanya

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.02.10. péntek
 
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Négy előterjesztést tárgyalt legutóbbi rendkívüli ülésén a képviselő-testület.

     

    Általános közmeghallgatást tartott február 9-én a gyöngyösi képviselő-testület. A grémium elsősorban a közszemlére bocsátott költségvetési tervezettel kapcsolatban várta az észrevételeket, de a városlakók bármilyen ügyben felszólalhattak. A közmeghallgatást rendkívüli képviselő-testületi ülés előzte meg, amelynek napirendjén összesen négy előterjesztés szerepelt.

    A képviselők még a januári ülésen döntöttek úgy, hogy részletesebben is szeretnék megismerni azt a közlekedésfejlesztési tanulmánytervet, amely a 24-es számú főút gyöngyösi szakaszának forgalomszabályozási elképzeléseit mutatja be. A tanulmány szerint a megnövekedett gépkocsiforgalom és az autóbusz-pályaudvar által bonyolított jelentős gyalogosforgalom miatt négy új gyalogátkelőhelyet kellene lámpával ellátni a 24. sz. főút Gyöngyösön átvezető szakaszán: a Mérges úton, a Than Károly utcánál, a Török Ignác utcánál, valamint az Erzsébet királyné utcánál alakítanának ki lámpás gyalogátkelőhelyet. A testület a tanulmányról szóló beszámolót elfogadta, a megvalósításról azonban csak a február 23-i, rendes ülésen döntenek majd a képviselők.

    A grémium több technikai módosítást is elfogadott, így például azt a partnerségi szabályzatot is módosította, amely a különböző településrendezési, településfejlesztési és településkép védelmével kapcsolatos változtatások esetén a nyilvánossággal való egyeztetést szabályozza. Az új szabályok szélesebb körű nyilvánosságot biztosítanak a rendezési tervek elkészítésénél. A testület hozzájárulását adta az egyik cég kiemelt kormányzati beruházásnak minősített bővítésének módosításához, és külön önkormányzati határozatban rögzítette az építendő új tűzoltólaktanya területcserjével kapcsolatos döntéseket.


    Közösségi funkciók