3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Új eszközökkel segíti az önkormányzat a tűzoltóság munkáját

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.02.22. szerda
 
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség épületében adta át Hiesz György polgármester Vilmányi Sándor tűzoltó parancsnoknak azokat a felszereléseket, amelyeket a Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság az önkormányzat közel hárommillió forintos támogatásából vásárolt.

     
     

    Gyöngyös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. októberi ülésén döntött arról, hogy 2 800 000 forinttal támogatja a Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkáját. A támogatásból vásárolt felszereléseket szerdán, a gyöngyösi tűzoltólaktanyában adta át Hiesz György polgármester Vilmányi Sándor tűzoltó parancsnoknak. Mint a tűzoltóság vezetője elmondta, a támogatásból védőcsizmákat és védőkesztyűket, teleszkópos ágvágót, láncfűrészt, az oltásoknál használatos sugárcsövet, és a parancsnokságon dolgozó tűzoltók mindennapjait komfortosabbá tévő konyhai eszközöket – hűtőket és mikrohullámú sütőket – vásároltak. A parancsnok köszönetet mondott az önkormányzatnak a támogatásért, amely Heves megyében a legnagyobb mértékű városi hozzájárulást jelenti.

    Hiesz György polgármester a város és a térség lakóinak nevében köszönetet mondott a tűzoltóknak, és úgy fogalmazott: ha az önkormányzat a körülmények javításával hozzá tud járulni a tűzoltók nélkülözhetetlen munkájához, azt a következő években is megteszi majd, ahogy megtette tavaly és idén is. A városvezető az új tűzoltólaktanya építésével kapcsolatban azt mondta: a vagyoncseréről szóló szerződés nyugvópontra került, így reményei szerint belátható időn belül elindulhat a beruházás, amely a gyöngyösi tűzoltóság működési feltételeit jelentősen javítja majd. A polgármester utalt az 1917-es nagy tűzvész századik évfordulójára, és beszélt a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével az évforduló kapcsán létrehozott szolidaritási alapról is, amely a természeti csapások által sújtott településeknek nyújthat segítséget.


    Közösségi funkciók