3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Kiemelkedő fiatalok

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.03.31. péntek
 
Utoljára módosítva: 2017-03-31 14:55
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A városi diáknapon adták át a „Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért, Művészetekért, Sportért és Közösségért” kitüntetéseket. A város képviselő-testülete által odaítélt elismerést Csóka Bence, Jakkel Júlia, Herneczky Áron és Árvai Csenge vehette át Hiesz György polgármestertől.

     
     

    Bár az elmúlt évtizedekben nagyot változott a világ, egy dolog nem változott: a fiataloknak példaképekre van szükségük, olyan kortársakra, akik teljesítményükkel, kitartásukkal utat mutathatnak saját generációjuk számára – mondta köszöntőjében Hiesz György polgármester a városi diáknapon rendezett ünnepségen. A polgármester szerint ma, amikor felgyorsult és kinyílt a világ, egy ilyen elismerésnek is óriási szerepe lehet abban, hogy a város jövőjét jelentő fiatalokat arra bírja, hogy szülővárosukba visszatérve keressék későbbi boldogulásukat.

    A gyöngyösi fiatalok számára odaítélhető kitüntetéseket tizedik alkalommal adták át a tudomány, a művészetek, a sport vagy a közösségszervezés terén kiemelkedő eredményeket elért diákoknak.

     

    A „Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért” kitüntetést Csóka Bence, a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karának másodéves hallgatója vehette át, aki 2015-ben érettségizett a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnáziumban. Számtalan szép eredményt ért el országos matematika és fizika versenyeken, emellett kiemelkedő művészeti és közösségi munkát is végzett. Jelenleg a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karának másodéves hallgatója. Tervei közt szerepel, hogy az elektroakusztikában elmélyedjen, illetve ebben a témakörben tudományos diákköri tevékenységet is folytasson.

     

    A „Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért” kitüntetést Jakkel Júlia, az amerikai Florida állam Lynn Egyetemének mesterképzés hallgatója kapta. Jakkel Júlia zenei tanulmányait a Pátzay János Zeneiskolában kezdte, később felvételt nyert a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába, majd a Rotary klub ösztöndíjával került ki Miaimiba, ahol letette az érettségit. A Lynn Egyetemen hegedű előadóművészi szakon szerzett diplomát, ma az egyetem mesterképzésének hallgatója. Rendszeresen koncertezik, fellépett többek között a világhírű Joshua Bellel is, tanít és állandó résztvevője rangos művészek kurzusainak.

     

    A „Gyöngyösi Fiatalok a Sportért” kitüntetést Herneczky Áronnak, a Berze Nagy János Gimnázium végzős diákjának ítélte oda a város képviselő-testülete. Herneczky Áron hatéves kora óta sportol, pályafutását a Gyöngyösi Honvéd Zalka SE-ben kezdte. A fiatal sífutó országos bajnokságokon dobogós helyezéseket ért el, az igazi áttörést a 2015-ös esztendő hozta meg számára, amikor az Ausztriában megrendezett Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon indulhatott, és a 2016-os megméretésre is kvalifikálta magát. Herneczky Áron tanulmányaiban is kiemelkedően teljesít, Budapestre készül a Műszaki Egyetem Gazdaságtudományi Karára, Nemzetközi Gazdálkodás Szakra.

     

    A „Gyöngyösi Fiatalok a Közösségért” kitüntetésben Árvai Csenge, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem elsőéves, magyar szakos hallgatója részesült. Árvai Csenge kisgyermekkora óta élénk érdeklődést mutat a művészetek iránt. Gimnáziumi évei alatt számos képzőművészeti technikával megismerkedett, tudását idén már második évben adja át az 5 és 13 év közötti gyermekeknek a gyöngyösi állatkertben, ahol a napi kézműves foglalkozásokat vezeti. Az irodalomban és a zenében is kipróbálta magát. A Maxi Rádióban két évig végzett önkéntes munkát, hetente vezetett műsorában a vers és az irodalom szeretete volt a téma. Alapítója a gyöngyösi slam poetry közösségnek.

    A kitüntetések átadását követően Ferenczy Tamás önkormányzati képviselő, a testület idegenforgalmi, sport és ifjúsági bizottságának az elnöke mondott pohárköszöntőt, amelyben a család és a pedagógusok szerepének fontosságára hívta fel a figyelmet. Úgy fogalmazott: méltán lehetünk büszkék a kitüntetett fiatalok kitartására, az elismerés felemelő pillanata pedig adjon számukra erkölcsi töltetet ahhoz, hogy kimagasló tevékenységüket tovább folytassák.

    A városi diáknap a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban egész napos programokkal folytatódott, a következő két napban pedig a második alkalommal megrendezett 24 órás vetélkedőn mérik össze tudásukat, kitartásukat és kreativitásukat a gyöngyösi középiskolák csapatai.


    Közösségi funkciók