3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Összefogással a Mátra tisztaságáért

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.04.07. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Önkéntesek fogtak össze, és takarították el az út mentén található szemetet a Mátrában, a Szálas Turistaház és a 24-es út közötti szakaszon. Az illegális hulladékhalmok közt közel két tucat gumiabroncs, lábasok, sőt még centrifuga is volt. Pedig ezt nem kellene az erdőbe vinni, a gyöngyösi hulladékudvarban szinte minden típusú szemetet befogadnak.

     

    Az önkéntes összefogással megvalósított takarítási akcióban a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület, az OTP Ingatlankezelő, a Lear, a Kékes Turista Egyesület és a Szálas Turistaház munkatársai vettek részt. A március 31-i akciónak köszönhetően mintegy kilencven zsák szemetet gyűjtöttek össze, és szállították el az NHSZ Gyöngyösi Hulladékkezelő Kft. telephelyére, ahol gondoskodnak a hulladék ártalmatlanításáról.

    A szemét között változatos dolgokat találtak az önkéntesek, akik egyebek mellett húsz gumiabroncsot, lábasokat és egy centrifugát is eltávolítottak az erdőből, ahol ismeretlenek rendszeresen helyeznek el illegálisan hulladékot. Sajnos munka maradt még bőven, ezért az akció szervezői azt tervezik, hogy ősszel visszatérnek majd, és összegyűjtik a hátrahagyott hulladékot.

    Az illegális szemetelés évek óta visszatérő probléma a Mátra erdeiben. Az Egererdő Zrt. és a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület minden évben csatlakozik a TE SZEDD! Önkéntes hulladékgyűjtési akcióhoz, és számos egyesület szervez hasonló megmozdulásokat erdeink tisztántartása érdekében. Gyöngyös Város Önkormányzata a közterület-felügyelet és a mezőőri szolgálat segítségével igyekszik elejét venni az illegális szemetelésnek.

    Pedig a hulladéktól nem kellene az erdőben megszabadulni. Az NHSZ Gyöngyösi Hulladékkezelő Kft. Kenyérgyár úti telephelyén a gyöngyösi lakosok évente 250 kg nem veszélyes és 100 kg veszélyes hulladékot helyezhetnek el térítésmentesen. Befogadják a műanyag csomagolási hulladékot, kartont, papírt, gumiabroncsot, öblös- és síküveget, étolajat, zsírt, elektromos és elektronikai hulladékot, lomot. A veszélyes hulladékok közül a motor, hajtómű kenőolajok, növényvédőszerek, fénycsövek, higany tartalmú hulladékok, festékek, lakkok, gyógyszerek, elemek, akkumulátorok szintén elhelyezhetők a hulladékudvarban.

    További információt a hulladékudvarral kapcsolatban a 37/311-894-es telefonszámon vagy az info.gyongyos@nhsz.hu email-címen kaphat.


    Közösségi funkciók