3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Tegyünk közösen a településkép védelméért!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.04.27. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az év elején hatályba lépett „településképi törvény” értelmében 2017. október 1-ig minden önkormányzatnak meg kell alkotnia saját településképi rendeletét. E rendeletben lehet meghatározni többek között a településképi követelményeket, azaz az építmények anyaghasználatát, tömegformálását, homlokzati kialakítását, a közterületek, parkok, utak, játszóterek kialakításának módját, a reklámok és egyéb műszaki berendezések elhelyezését, valamint a helyi építészeti örökség védelmét is.

     
     

    A településképi rendelet szakmai megalapozásaként a város teljes területére érvényes Településképi Arculati Kézikönyvet készítünk. A kézikönyv szemléletformáló célt szolgál, melyben Gyöngyös és településrészei – Mátrafüred, Mátraháza, Kékestető – identitását, történeti értékeit, valamint fejlődésének irányelveit szeretnénk meghatározni. A végeredmény egy olyan szakmai anyag lesz, mely fotókon keresztül, szöveges és rajzi formában ábrázolja városunk karakterét, arculati jellemzőit, és jó példákat felvonultatva útmutatót ad az építmények, közterületek, utcák, terek, közparkok, közkertek kialakításához.

    A kézikönyvet széleskörű társadalmi bevonással, a nyilvánosság biztosításával szeretnénk elkészíteni. Anyagát hirdetőfelületen és honlapunkon is közzétesszük majd, továbbá lakossági fórumon is bemutatjuk, annak érdekében, hogy minden érdeklődőnek lehetősége legyen megismerni, véleményezni, és javaslatokat tenni azzal kapcsolatban.

    A kézikönyv elkészítésénél számítunk az Önök aktív közreműködésére is, hiszen ki lehetne alkalmasabb és érdekeltebb Gyöngyös és településrészei szépítésében, településképe védelmében, mint az itt élő és tevékenykedő emberek, közösségek.

    Kérjük tehát a lakosság, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetek és vallási közösségek segítségét városunk településképének védelméhez, a helyes irányvonalak kitűzéséhez. Küldjenek részünkre a kézikönyv elkészítéséhez felhasználható digitális fotókat az Önök által „jó példának” ítélt objektumokról. Készítsenek és küldjenek fotókat a szép, vagy védelemre érdemes épületekről, építményekről, a követendő kortárs épületekről, az Önök által szépnek vagy értékesnek tartott utcaképekről, utcákról, terekről, kertekről. Várjuk az esztétikus kerítések, tornácok, előtetők, erkélyek, ajtók, ablakok, homlokzatképzések, anyaghasználat, hirdetések, reklámtáblák, műszaki berendezések, növények, és egyéb szép részletek fotóit is. Szívesen fogadunk minden információt a helyi védelem körébe sorolható értékekről is.

    A jó példákat lehetőség szerint a saját környezetükből kérjük gyűjteni, annak érdekében, hogy a fotók a város teljes területét lefedjék, és minél kevesebb ismétlődés legyen a gyűjtött anyagban. A digitális fotókat beazonosítható módon, a helyszín megjelölésével 2017. május 31-ig várjuk, az alábbi e-mail címekre: epitesz@hivatal.gyongyos.hu, hivatal@hivatal.gyongyos.hu

    Városunk településképe védelmében nyújtott segítségüket előre is köszönjük!


    Közösségi funkciók