3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Elkészült a mederfal-felújítás az Eszperantó utcában

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.05.03. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Elkészült a Gyöngyös-patak medrének felújítása az Eszperantó utcában, ahol újra a megszokott rend szerint halad a forgalom. A mintegy 90 millió forintos beruházás keretében az útburkolat is megújult, és kilenc parkolóhelyet is kialakítottak.

     
     

    Az Eszperantó út úgynevezett fehér ház mögötti szakaszán tavaly szeptemberben az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság (ÉMVIZIG) és Gyöngyös Város Önkormányzata közös beruházásában kezdődött meg a Gyöngyös-patak mederfalának felújítása. Az érintett szakaszon a mederburkolat eltört és részben leomlott, a mederfal mögött lévő talajszelvény állékonysága megromlott, ezért volt szükség a munkálatokra, amelynek nagyobb része, közel 75 millió forint értékben az ÉMVIZIG beruházásában valósult meg. Az önkormányzat feladata az érintett szakaszon a csapadékvízelvezető rendszer felújítása és bővítése, az útburkolat, a parkolók és a korlát helyreállítása volt, ez mintegy 15 millió forintból készült el.

    A munkálatok a menet közben szükségessé vált technológia váltás és a téli kemény fagyok miatt húzódtak el, így a kivitelező május közepére ígérte a befejezést. Végül két héttel korábban, április utolsó hétvégéjén megindulhatott a forgalom az Eszperantó utcában, amely ismét teljes hosszában használható. A megerősített területen kilenc parkolóhelyet létesítettek, és a rossz minőségű járdaburkolatot is helyreállították. A munkálatok ideje alatt megváltozott a Gárdonyi Géza utca forgalma is, amely azonban ismét az eredeti rend szerint használható.

    Az önkormányzat arra kéri az autósokat, hogy figyeljenek a forgalmi rend betartására és a beruházás környezetének megóvására, hogy az hosszú évtizedekig szolgálhassa a város lakóit.


    Közösségi funkciók