3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Különleges lesz idén a Mátrai Bornapok

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.05.10. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Mi születik a kellemes, koranyári hangulat, a friss, üde borok és az ország legjobb zenekarainak találkozásából? Egy igazi, vérpezsdítő élmény. A Mátrai Bornapokon május 12-én és 13-án minden adott lesz a kiváló hangulathoz, amit a Mátra ölelő csúcsai tovább fokoznak majd.

     
     

    Ha május, akkor Mátrai Bornapok – hosszú évek óta Gyöngyös Fő terén találkoznak egymással a mátrai borvidék legkiválóbb borászai és a friss, gyümölcsös, üde zamatú borok kedvelői. Hazánk második legnagyobb borvidékén a legjobb fehérborok készülnek, de a rozék és a vörösborok hódolói is megtalálják majd a számításukat. Május 12-én és 13-án több mint húsz borász kínálja majd legnagyszerűbb italait, hogy meghódítsa velük a borkedvelők szívét.

    A Mátrai Bornapok a régió egyik legjelentősebb borünnepe, amely természetesen nem csak a kivételes nedűkkel, hanem nagyszerű előadókkal is szolgálja a kikapcsolódni vágyókat. Az idei fellépők között is hazánk legnépszerűbb zenekarait találjuk: fellép majd az Intim Torna Illegál, Király Linda és Király Viktor közös koncertet ad – Király Viktor lábtörése ellenére is vállalta a fellépést –, a szombat esti hangulatfelelős pedig a Bűdi Szilárd nevével fémjelzett StarMachine lesz. A kétnapos, non-stop programban helyet kap a népzene és a néptánc, az operett és a nóta is, miközben számos helyi együttes mutatkozik be a színpadon. Napközben kellemes családi hangulat, kézműves kirakodóvásár várja a kikapcsolódni vágyókat, esténként pedig a szabadtéri koncertek közben kóstolhatjuk a kiváló borokat a gyöngyösi főtéren.

    A rendezvényen hirdetik ki a gyöngyösi hegyközség és a borvidék borversenyének eredményeit, és ezen a hétvégén derül ki az is, melyik bor viselheti 2017-ben a Gyöngyös Város Bora címet. A városbort idén is kiváló szakemberekből álló szakmai, és a város volt polgármesterei, valamint a jelenlegi városvezető alkotta társadalmi zsűri választja ki. Baráti társaságoknak remek kikapcsolódást ígér a negyedik alkalommal megrendezendő Mátrai Borvirtus, amely játékos feladatokkal teszi próbára a csoportok ügyességét.

    A Mátrai Bornapokra a természet szerelmeseinek is érdemes lesz kilátogatniuk, a mátrai turizmus 130. születésnapja alkalmából ugyanis számos eseményt rendeznek a Mátrában. A hétvége egyik különlegessége lesz a Gyöngyös és Sástó között közlekedő farmotoros Ikarus 55, amely folyamatosan szállítja majd a vendégeket. A részletes programokat itt találja. (http://www.gyongyos-matra.hu/hu/hirek/130-eves-a-matrai-turizmus.html)

    Ezen a hétvégén mindenki megtalálja a számítását a Mátrában, jöjjön el, és töltse velünk ezt a két napot!


    Közösségi funkciók