3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Három pályázaton nyert, négy elbírálására még vár a város

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.05.10. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Több mint 900 millió forint értékben valósulhatnak meg fejlesztések Gyöngyös a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. Az európai uniós támogatásokról szóló döntéseket a napokban hozták nyilvánosságra. Gyöngyös még közel 2 és fél milliárdnyi pályázat elbírálására vár.

     

    Régóta várt bejelentést tett meg Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke és Horváth László országgyűlési képviselő kedden. Egy évvel a pályázat benyújtásáról szóló képviselő-testületi határozat után eldőlt: megvalósulhat a gyöngyösi Szent Bertalan-templom toronysisakjainak felújítása, amelyre – egyéb turisztikai attrakciókkal együtt – közel 500 millió forintos támogatást nyert el a város. Nem ez az egyetlen fejlesztés, amelyről döntöttek: a térségbe 7 milliárd, Heves megyébe összesen 13,1 milliárd forint érkezik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. Gyöngyösön több mint 900 millió forint értékben valósulhatnak meg fejlesztések az európai uniós támogatásoknak köszönhetően.

    Hiesz György polgármester a Gyöngyösi TV Fórum című műsorában beszélt a projektek részleteiről. Mint elmondta: a nagytemplom száz évvel ezelőtt leégett, barokk toronysisakjainak helyreállítását célzó projekt látványlift és kilátó építését is tartalmazza, valamint a beruházás keretében megújulhat és kibővülhet a Mátrafüredre vezető kerékpárút, amely a Szent Bertalan-templomot és a mátrafüredi Keresztelő Szent János-templomot köti majd össze. A fejlesztés közel 500 millió forintból valósulhat meg.

    Az észak-nyugati városrész rehabilitációjára 178 millió nyert el a város. A polgármester elmondása szerint ebből a beruházás úgynevezett soft-elemei valósulhatnak meg: egyebek mellett szociális munkások képzését, életmód-fejlesztő programokat, iskolai felzárkóztatást valósíthat meg a város. Az infrastrukturális fejlesztésekre, bérlakások felújítására további 519 millió forint értékben pályázott Gyöngyös, a beruházásnak erről a részéről azonban egyelőre nem született határozat.

    A harmadik kihirdetett, nyertes pályázat a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központ energetikai korszerűsítésére nyújt lehetőséget. Az elnyert támogatás összege 230 millió forint, amelyből az épület szigetelése, a nyílászárók cseréje, valamint a fűtési és szellőzési rendszer korszerűsítése valósulhat meg. Az elnyert támogatások jóvoltából megvalósuló beruházások a közbeszerzési eljárások lefolytatása után leghamarabb ősszel indulhatnak, és 2018-ban valósulhatnak meg.

    Gyöngyös összesen 3 és félmilliárd forint értékben nyújtott be pályázatokat az elmúlt évben. Továbbra is elbírálásra vár a volt honvédségi laktanya rehabilitációját célzó 570 millió forintos pályázatunk, amely az új tűzoltólaktanya, sportcsarnok és szabadidőközpont építésének infrastrukturális feltételeit teremtené meg.

    Civil szervezetek támogatására, közösségi terek létrehozására közel 800 millió forint értékben nyújtott be pályázatot a város, és továbbra is elbírálásra vár a kékestetői gyógyhelyfejlesztést célzó 665 millió forintos pályázat.

    Hiesz György úgy fogalmazott: bízik benne, hogy hamarosan ezekről is pozitív döntés születik majd.


    Közösségi funkciók