3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Érdemes pedagógusokat tüntettek ki

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.06.02. péntek
 
Utoljára módosítva: 2017-06-02 17:37
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Átadták a „Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa” kitüntetéseket a városi pedagógusnapi ünnepségen. Idén Solymosi Lajosné, Vinczéné Mádi Magdolna és Köves Péter vehette át az elismerést Hiesz György polgármestertől.

     
     

    Huszadik alkalommal rendeztek pedagógusnapi ünnepséget Gyöngyösön, ahol Hiesz György polgármester köszöntötte az egyik legszebb hivatást választókat. A városvezető a pedagógusok szerepének fontosságára hívta fel a figyelmet. Úgy fogalmazott: recseg-ropog az oktatás rendszere, amely a szakmapolitikától az intézményeken át az egyénekig számos ponton küzd hiányosságokkal, és így képtelen itthon tartani a fiatalokat, akik egyre nagyobb arányban választják a külföldi tanulás, munkavállalás lehetőségét, hazatérésükre pedig kevés az esély. A polgármester szerint a pedagógusoknak fontos szerepe van a munkaerőhiány enyhítésében, a fiatalok pályaválasztásának segítésében, ehhez azonban megfelelő intézményi háttér, és a jelenleginél jóval nagyobb megbecsülés szükséges. Hiesz György azt mondta: a város a saját eszközeivel mindent megtesz az elvándorlás megállítása érdekében, és a pedagógusokra is számít ebben a munkában.

    Pedagógusnap 2017

     
    31 kép
    Dátum: 2017-06-02 17:36:00
     

    Hiesz György három pedagógusnak adott át elismerést a városi pedagógusnapon. A „Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa” kitüntetést vette át Solymosi Lajosné, a Katona József Úti Tagóvoda munkatársa, aki 1981 óta dolgozik az intézményben, amelynek 2007 óta vezetője. Kezdeményezésére nyerte el az óvoda a „Zöld óvoda” címet 2010-ben, és az ő irányításával vezették be a kompetencia alapú oktatást az intézményben. Ugyancsak érdemes pedagógus kitüntetésben részesült Vinczéné Mádi Magdolna, a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola intézményvezetője, aki 34 éve az iskola magyar nyelv és irodalom szakos pedagógusa. Vinczéné Mádi Magdolna 2012 óta irányítja az iskola munkáját, különös figyelmet fordít a tehetséggondozásra és az egyéni bánásmódot igénylő gyerekek fejlesztésére. Utánuk Köves Péter, a Berze Nagy János Gimnázium pedagógusa vehette át az elismerést. Köves Péter 1976-ban Vámosgyörkön kezdte tanári pályáját, majd Gyöngyösön az I. Számú Általános Iskola, a Mezőgazdasági Szakközépiskola és a Vak Bottyán János Szakközépiskola tanári karának is tagja volt. Több diáksport-egyesület, sportklub létrejöttében volt kiemelkedő szerepe, többek között a Gyöngyösi Diáksport Egyesület 1994-es létrehozásában. Kézilabdaedzőként is kiemelkedő sikereket ért el, jelenleg a Gyöngyösi Kézilabda Klub keretein belül dolgozik.

    A kitüntettek nevében Vinczéné Mádi Magdolna mondott köszönőbeszédet, amelyben arról beszélt, a pedagógus saját viselkedésével és magatartásával is formálja a gyerekeket, ezért hatalmas a felelősségük a felnövekvő nemzedék személyiségének kialakulásában. A kitüntetett pedagógusok diákjainak zenés, táncos produkcióival színesített ünnepség zárásaként Dr. Ördög István, az önkormányzat Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke mondott pohárköszöntőt, amelyben arról beszélt: szerinte nem igaz, hogy a pedagógusok megbecsültsége alacsony, hiszen Gyöngyösön több polgármester, önkormányzati képviselő is pedagógus volt, és a Pro Civitate kitüntettek között is magas a tanárok létszáma. Ördög István az összefogás fontosságát hangsúlyozta, és azt kérte a város lakóitól, hogy ha bármilyen panaszuk van az oktatással kapcsolatban, forduljanak a politikusokhoz.


    Közösségi funkciók