3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Megújul a kerékpárút

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.06.08. csütörtök
 
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Rendkívüli ülést tartott szerdán a gyöngyösi képviselő-testület. A grémium a Mátrafüredre vezető kerékpárút és a városi járdák felújítása mellett szúnyoggyérítésről is döntött.

     

    Egy újabb európai uniós pályázaton elnyert beruházás közbeszerzését indította el a gyöngyösi képviselő-testület szerdai, rendkívüli ülésén, miután elfogadta a Gyöngyös és Mátrafüred közötti kerékpárút fejlesztésének jóváhagyási tervét, és megbízta a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft.-t a közbeszerzés elindításával.

    A Gyöngyös és Mátrafüred közötti kerékpárút egy komplex idegenforgalmi beruházás keretében újul meg. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program kiírásán elnyert pályázat része a Szent Bertalan-templom toronysisakjainak rekonstrukciója és egy kilátó építése is. A mintegy hét kilométeres kerékpárút teljes egészében megújul, és ki is szélesedik a beruházás nyomán.

    A grémium jóváhagyta a Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány és a Muzsikál az Erdő Alapítvány támogatását, és döntött járdafelújításokról is. A közbeszerzés eredményeképp az önkormányzat a költségvetésben megtervezett összegnél lényegesen olcsóbban tudja elvégeztetni a járdafelújítási munkákat, a megtakarításból pedig újabb járdaépítések valósulhatnak meg. Ugyancsak döntött a testület a Pesti út szervizútjának felújításáról, amelynek munkálatai rövidesen megkezdődhetnek.

    A képviselő-testület úgy döntött, hogy amennyiben Gyöngyös kimarad a Katasztrófavédelem országos szúnyoggyérítési programjából, az önkormányzat az ÁNTSZ-szel egyeztetve végeztesse el a szúnyogok irtását a városban.


    Közösségi funkciók