3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Gyöngyösi sikerek a Nemzeti Regattán

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.06.12. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2017-06-12 15:07
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Sikeresen mutatkozott be Gyöngyös a Nemzeti Regattán. A magyarországi települések Siófokon rendezett vitorlás fesztiválján a gyöngyösi hajó két futamban is dobogós helyet szerzett, a főzőversenyen pedig különdíjat nyert városunk. A rendezvény két napja alatt Gyöngyöst és a Mátrát is népszerűsítette a városi küldöttség.

     
     

    Második alkalommal rendezték meg a Nemzeti Regattát, Magyarország településeinek vitorlás fesztiválját a siófoki hajókikötőben, ahol összesen harmincnyolc település mutatkozott be, és vett részt a vitorlásversenyen, valamint a kiegészítő versenyszámokban. Gyöngyös először volt jelen a rendezvényen, amely kiváló lehetőséget nyújtott a településeknek arra, hogy népszerűsítsék magukat. A Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület által felállított gyöngyösi stand a leglátogatottabbak egyike volt, köszönhetően a Mátrai Hegyközségek Kft., valamint a Dubicz Borászat által felajánlott, kiváló mátrai boroknak is, amelyek számára rengeteg új rajongót sikerült szerezni a fesztivál két napja alatt.

    Nemzeti regatta

     
    23 kép
    Dátum: 2017-06-12 15:00:00
     

    A Települési Ízek utcájában felépített gyöngyösi standon a Nagy Zoltán királyi főszakács által, eredeti recept szerint készített palóclevesért késő délutánig kígyóztak a sorok, az étel azonban nem csak a látogatóknak, hanem a zsűrinek is elnyerte a tetszését, ugyanis a legjellegzetesebb étel különdíjával jutalmazták.

    Gyöngyös hírnevét öregbítette a vitorlásversenyen indult csapatunk is, amely több Balaton-parti települést is maga mögé tudott utasítani a viadalban. A szombati előfutamban a hajónk nem várt sikert aratva az első helyen futott be, megelőzve többek között Balatonfüred, Balatonboglár és Balatonmáriafürdő hajóját. A gyöngyösi csapat így magabiztosan jutott be a vasárnapi negyeddöntő hatos mezőnyébe, ahol nagy versenyben a harmadik helyet szerezte meg a későbbi győztes Alsőörs és Baja vitorlása mögött. Az eredeti versenykiírás szerint ez elődöntős szereplést ért volna, ám a gyenge szél, és az ennek nyomán elhúzódó futamok miatt a szervezők úgy döntöttek, törlik az elődöntőt, és a negyeddöntőkből a négy első helyezett és a két legjobb második egyenesen a döntőbe jut. A legjobb hat hajó között így nem szerepelt a gyöngyösi különítmény, de szereplésük így is felülmúlt minden várakozást. A gyöngyösi hajó csapatkapitánya az egykori vitorlásoktató, a B. Braun gyöngyösi gyárában dolgozó Fülöp Erik volt, a hajóban ült Hiesz György polgármester, Dunai György Sándorné, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület alelnöke, Dr. Bujdosó Zoltán, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának főigazgatója, Benkő Béla TDM-menedzser, Rostás Ákos, a Gyöngyösi TV ügyvezetője, Juhász Péter, a Gyöngyösi Sportfólió Kft. ügyvezetője, valamint a polgármesteri hivatal képviseletében Juhász Katalin városüzemeltetési igazgatóhelyettes.

    Gyöngyös tehát pozitív tapasztalatokkal zárta a második Nemzeti Regattát, amelynek színpadán bemutatták a Gyöngyösi TV városról készített imázsfilmjét, ezzel is népszerűsítve a térséget. A gyöngyösi küldöttség elérte legfontosabb célját, a Balaton-parton sikerült népszerűsítenie a Mátrát, a versenyeken elért sikerekkel pedig Gyöngyös nevét is öregbíteni tudta.


    Közösségi funkciók