3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Nem fogunk ráismerni a laktanyára

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.06.20. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Gyöngyös sport- és szabadidőközpontjává válhat a volt honvédségi laktanya területe, ahol a meglévő sportlétesítmények mellett szabadidőközpont, edzőcsarnok és öltöző épül, a szomszédos Kömlei Károly Sporttelep pedig új lelátót kap.

     
     

    Az új tűzoltólaktanya építésével együtt több mint kétmilliárd forint értékben valósulnak meg beruházások a területen – mondta el Hiesz György polgármester, aki helyszínbejárással egybekötött sajtótájékoztatón ismertette az elképzeléseket.

    A város közös sikere a laktanya fejlesztése, aminek együtt kell örülnünk – mondta Hiesz György polgármester a volt honvédségi laktanyában tartott sajtótájékoztatóján, ahol hangsúlyozta: a képviselő-testület frakciói egymás nélkül semmilyen beruházást nem tudnak megvalósítani, így az európai uniós pályázatokon is csak akkor nyerhet forrásokat a város, ha a képviselőcsoportok együttműködnek, az eredményeket pedig senki sem sajátíthatja ki, azok Gyöngyös sikerei.

    Mint a városvezető felidézte, az önkormányzat a napokban kapott értesítést arról, hogy 570 millió forintot nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program barnamezős területek rehabilitációjára kiírt pályázatán, amely új lendületet adhat a 2006 óta a város tulajdonában álló volt honvédségi laktanya fejlesztésének.

     

    A beruházás visszakapcsolja a területet a város vérkeringésébe, ugyanis a Honvéd utca, a Bethlen Gábor utca és a Baross Gábor utca felé is megteremti a közúti összeköttetést, és a terület közművesítését is elvégezheti a város az elnyert uniós támogatásból. Ezen kívül létrejön egy úgynevezett „Aktív Ház” a műfüves labdarúgópálya mellett, amely sport- és szabadidős célokat szolgál majd. Az épület egyebek mellett a küzdősportokat is kiszolgáló edzőtermeknek, konferenciateremnek, raktáraknak, szertáraknak és egy sportmúzeumnak is helyet adna, és az élsport mellett a lakossági igényeket is kielégíti majd.

     

    Az épület jól kiegészíti majd a már meglévő és építés alatt álló sportlétesítményeket, a Dr. Fejes András Sportcsarnokot és a műfüves labdarúgópályát, valamint az év végére felépülő új edzőcsarnokot. A területen már zajlik annak az öltözőépületnek az építése, amely az új sportcsarnokot és a műfüves pályát is kiszolgálja. A két utóbbi, TAO-forrásból megvalósuló beruházáshoz az önkormányzat mintegy 90 millió forinttal járul hozzá. Ugyancsak TAO-pályázat segítségével újulhat meg a szomszédos Kömlei Károly Sporttelep lelátójának felújítása, amelyhez 60 millió forintot biztosít a város. A beruházások megvalósításával egy vadonatúj, minden igényt kielégítő sport- és szabadidőközpont jöhet létre.

    Ugyancsak a volt honvédségi laktanya területén épülhet fel az egész térség biztonságát szolgáló, új tűzoltólaktanya, amelyet a Katasztrófavédelem mintegy 900 millió forintból valósít meg. A Katasztrófavédelem új központja közel egyhektáros területen fekszik majd, a szükséges ingatlancserét az állam és az önkormányzat már lebonyolította, jelenleg a tervezés zajlik. Hiesz György polgármester azt reméli, hogy az építkezések 2019 végére befejeződhetnek, és egy félhektáros, ősparkban elhelyezkedő, lakások építésére alkalmas terület kivételével teljes lesz az 1993-ban elhagyott honvédségi laktanya rehabilitációja.


    Közösségi funkciók