3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Ingyenes lesz az óvodai úszásoktatás szeptembertől

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.07.25. kedd
 
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Rendkívüli ülést tartott hétfőn a gyöngyösi képviselő-testület. A grémium soron kívüli tanácskozásán több pályázat benyújtásáról döntöttek a képviselők, akik támogatták az ingyenes óvodai úszásoktatás bevezetését is.

     

    Újabb pályázatok

    Új iparterület jöhet létre Gyöngyösön, ha az önkormányzat sikerrel pályázik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program kiírására. Az új iparterület jelenleg műveletlen mezőgazdasági telkeken jönne létre, ehhez az önkormányzat összesen mintegy 50 ezer négyzetméternyi ingatlan megvásárlását tervezi. A területvásárlások költsége a fejlesztési program szerint 600 millió forint összköltségű pályázat keretében elszámolható lesz.

    Ugyancsak pályázik az önkormányzat a Jeruzsálem Úti Óvoda és Bölcsőde felújítására. A 250 millió forintos beruházás keretében új férőhelyek jöhetnek létre, megvalósulhat az épület energetikai korszerűsítése, megújulhat a konyha, és létrejönne egy játszóterasz és gyermekpancsoló is.

    Egy már elnyert pályázatról is tárgyaltak a képviselők a nyári, rendkívüli ülésen: elfogadták a volt honvédségi laktanya felújításának jóváhagyási tervét, amelynek alapján elindulhat a közbeszerzési eljárás.

    Ingyenes óvodai úszásoktatás

    A grémium döntött az önkormányzat sportfejlesztési koncepciójából adódó feladatok végrehajtásáról is, egyebek között arról, hogy 2017. szeptemberétől valamennyi gyöngyösi, nagycsoportos korú óvodás ingyenes úszásoktatásban részesüljön. A gyerekek a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand tanmedencéjében vesznek majd részt a húsz alkalomból álló úgynevezett vízhez szoktató foglalkozásokon. A program idei évre vonatkoztatott költsége mintegy 2,6 millió forint. A sportfejlesztési koncepció feladatainak végrehajtására idén ötmillió forintot fordít az önkormányzat, a fennmaradó összegből a szabadtéri pályák, csarnokok hétvégi, szünidei nyitva tartása, illetve a Sport Úti Sporttelep futófolyosójának felújítása valósulhat meg. Ez utóbbi az atléták mellett az íjászokat is szolgálná.

    A kulturális koncepció cselekvési terve alapján a testület úgy döntött, hogy az önkormányzat a TDM szervezetek, valamint az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa szakembereinek bevonásával dolgozza ki egy országos érdeklődésre is számot tartó nagyrendezvény megteremtésének alapfeltételeit. Az előkészítő munkákhoz egymillió forintot rendelt a grémium, ez az összeg akár pályázati díjazásként is funkcionálhat. A grémium a kulturális koncepció keretéből egymillió forinttal támogatta a Gyöngyösi Városi Televízió 23 éves analóg archívumának digitalizálási munkáit, és úgy döntött, mintegy 2,6 millió forintból javítja a Vályi-Nagy Károly Sportcsarnok akusztikáját, hogy a létesítmény iskolai ünnepségeknek és egyéb kulturális rendezvényeknek is helyet tudjon biztosítani.

    Visszavásárolnák a salakos pályákat

    A képviselő-testület úgy döntött, hogy kísérletet tesz a Kömlei Károly Sporttelep még 2009-ben, a Mátra Volán számára értkesített részének visszavásárlására. A salakos pályák területén a volán új autóbuszpályaudvar építését tervezte, ez azonban nem valósult meg, így a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ visszaadná az önkormányzatnak az érintett területet, amely az elképzelések szerint ismét sportcélokat szolgál majd. A grémium döntése szerint a vételárról egyeztetések kezdődnek a közlekedési vállalattal.


    Közösségi funkciók