3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A nézők biztonsága volt a legfontosabb

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.08.21. hétfő
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A kedvezőtlen időjárás miatt maradtak el az augusztus 20-i rendezvények Gyöngyösön. A szervezők a Katasztrófavédelem előzetes figyelmeztetése és a meteorológai előrejelzések alapján döntöttek úgy, hogy a meghirdetett fellépőket későbbi rendezvényeken szerepeltetik. A döntésben a májusi tapasztalatoknak is nagy szerepe volt.

     

    Szakadó esőben kezdődtek a Szent István-napi programok Gyöngyösön, ezért a városi kenyérszentelő ünnepségnek a Hanisz Imre téren felállított szabadtéri színpad helyett a Szent Bertalan-templom adott helyet. Az eső és a viharos erejű szél a délutánra meghirdetett szabadtéri programokat is fenyegette, ezért a szervezőknek mérlegelniük kellett, hogy kockáztassák-e a vendégek és a fellépők biztonságát.

    A döntésben nagy szerepet játszottak a májusi tapasztalatok, amikor a Mátrai Bornapok programjait példátlan jégeső szakította félbe, s az előrejelzések akkor sem figyelmeztettek ilyen intenzitású csapadékra. Augusztus 20-a kapcsán azonban a Katasztrófavédelem már napokkal korábban figyelmeztette a szervezőket a várható intenzív időjárási eseményekre, s az előrejelzések is adtak esélyt további csapadéknak. A programok elnapolásáról hozott döntésben nagy szerepe volt a technikai feltételek biztosításának is, a Fő téri szabadtári színpad és annak fedése ugyanis csak száraz időben alkalmas elektromos berendezések üzemeltetésére, ezért eső esetén a fellépéseket félbe kellett volna szakítani. Ha ez a forgatókönyv realizálódik, az érvényes szerződések értelmében a fellépők díjait mindenképpen ki kellett volna fizetni, a déli órákban azonban még lehetett dönteni a programok későbbi megtartásáról. A városi rendezvényeket szervező Gyöngyösi Kulturális és Rendezvény Központ a programokat a Mátra Művelődési Központban is megtarthatta volna, ám szintén a májusi bornapok tapasztalatai mutatták meg, hogy azon a helyszínen jóval kisebb érdeklődés övezi a fellépéseket, mint a Fő téren.

    Mindezen információk birtokában a szervezők a közönség biztonságát szem előtt tartva úgy döntöttek, hogy az augusztus 20-ra hívott fellépőket egy másik rendezvény programjába illesztik, így tehát a Mystery Gang és a For You Acapella énekegyüttes is fellép majd Gyöngyösön, csak egy másik időpontban. Ugyanez igaz az estére tervezett tűzijátékra is.

    Utólag, az időjárás alakulásának ismeretében természetesen meg lehet kérdőjelezni a döntés indokoltságát, ám a döntést még a délelőtti eső vége előtt, a színpadon tócsákban álló víz és a rendezvény technikai lebonyolításával megbízott cég, valamint a hangmérnök aggodalmai mellett kellett meghozni a bizonytalan előrejelzések és egy határozott katasztrófavédelmi figyelmeztetés birtokában.

    Az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a városi nagyrendezvények minél magasabb színvonalon valósuljanak meg, ezért is döntött úgy a képviselő-testület, hogy augusztus 20-án is egésznapos rendezvény szolgálja a városlakók szórakozását. Annak érdekében, hogy a jelenlegi, elhasznált színpad és fedés helyett egy korszerű, esőben is használható színpadi technika álljon a város rendelkezésére, az önkormányzat európai uniós forrásokra pályázott. Bízunk benne, hogy a pályázat pozitív elbírálásban részesül.

    Ezúton is elnézést kérünk mindenkitől, aki csalódott az augusztus 20-i programok elmaradása miatt, de a közönség biztonságának garantálása mindennél fontosabb volt a szervezők számára. Az önkormányzat figyel a lakossági észrevételekre is, ezért a visszajelzések ismeretében a szeptemberi Szüreti Napok programjait rossz idő esetén sem halasztja el, hanem a Mátra Művelődési Központban rendezi meg, még akkor is, ha ez a helyszín hangulatában nem ér fel a Fő térrel.


    Közösségi funkciók