3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Együttműködés a gyors ügyintézésért

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.08.24. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2017-08-24 12:01
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Soron kívüliséget kapnak az egészségügyi dolgozók augusztus és szeptember hónapban az e-személyi igazolvány kiváltásában, a gyöngyösi kormányablakokban- erről állapodott meg a Heves Megyei Kormányhivatal elnöke dr. Pajtók Gábor, a Gyöngyösi Járási Hivatal vezetője dr. Bekecs Andrea és a Bugát Pál főigazgatója, Weisz Péter.

     

    - A november 1-től élesben is elindulóElektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) használatához szükséges, hogy a személyes adatokat kezelő egészségügyi alkalmazottak rendelkezzenek a 2016-ban bevezetett, és a kormányablakokban ingyenesen igényelhető e-személyi igazolvánnyal. Abból a célból, hogy a november 1-jén induló EESZT rendszer használata minden egészségügyi intézményben biztosított legyen, - kiemelt figyelmet fordítunk, az egészségügyi intézmények alkalmazottainak e-személyi igazolványokkal kapcsolatos ügyintézésére, biztosítva számukra a gyors, gördülékeny ügyintézést. A Kormányhivatal kormányablakai megnövelt munkaállomás-számmal, valamint kedvező, az ügyfelek igényeihez igazodó nyitva tartás mellett várják az egészségügyben dolgozó ügyfeleiket - nyilatkozta dr. Bekecs Andrea hivatalvezető.

    Az ügyintézés személyes megjelenéssel intézhető, hiszen így több nyilatkozat megtételére lesz lehetősége az állampolgárnak.Ez az igazolvány digitálisan tartalmazza a személyi adatokat, TAJ számot, ujjlenyomatot, valamint lehetőséget biztosít e-szignó használatára is

    - A magyar kormány elkötelezett a jó állam megvalósítása révén abban, hogy az állampolgárok időt és költséget megtakarítva tudják ügyeiket intézni - nyilatkozta dr. Pajtók Gábor. Heves megyében kiváló együttműködés alakult ki a járási hivatalok és az egészségügyi intézmények között- tette hozzá.

    A Gyöngyösi Járási Hivatal kormányablakaiban eddig 175 egészségügyi szakdolgozónak végezték el e-személyi igazolvány igényléséhez szükséges munkafolyamatot, 163 fő a Bugát Pál Kórházból, 12 fő pedig a Mátrai Gyógyintézetből érkezett. Az ügyintézés ügyfelenként kb. 10-15 percet vesz igénybe. Az átlagosan 8 nap alatt elkészülő személyi igazolványokat személyesenlehet átvenni a kormányablakokban, ami folyamatos, és nem tart tovább, mint 2-5 perc.

    A Gyöngyösi Járási Hivatal két kormányablakába augusztusban 556 egészségügyi dolgozóra számítanak, és szeptemberben folytatják a munkát.

    - A fokozatosan bevezetésre kerülő Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér rendszer legfőbb célja, hogy a betegek minél biztonságosabb és minél inkább személyre szabott ellátást kapjanak. Az ellátás biztonsága az orvos rendelkezésére álló egészségügyi adatok mennyiségétől is függ, ezért fontos, hogy amikor valaki bekerül egy fekvő- vagy járóbeteg-ellátó intézménybe, elegendő adattal rendelkezzen róla a kezelőorvosa ahhoz, hogy a számára legmegfelelőbb terápiát a lehető legrövidebb idő alatt megállapíthassa. A rendszer segítségével elkerülhetővé válnak majd az ismételt, felesleges vizsgálatok, ami a beteg kényelmén és gyorsabb gyógyulásán túl sokkal költséghatékonyabb működést tesz lehetővé az egészségügyi ellátórendszer számára - emelte ki Weisz Péter főigazgató.

    Az e-személyi igazolványok igénylésén túl fontos, hogy az ezek leolvasásához szükséges eszközök is az intézmények rendelkezésére álljanak november 1-ig. A gyöngyösi hivatalhoz már 166 készülék meg is érkezett. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központból a járási hivataloknak kézbesítik augusztus végéig a szükséges mennyiségű kártyaolvasókat, ahol az egyes intézmények, egészségügyi szolgáltatók (kórház, házi orvosok, gyógyszerészek) ezeket átvehetik.

    Az EESZT egy modern és egységes informatikai környezet, egy olyan felhőalapú technológiát használó kommunikációs tér, ami a jelenleg elérhető legmagasabb fokú adat- és kibervédelemmel ellátva kapcsolja össze az egészségügyi ellátókat egymással - beleértve a kórházi, a járóbeteg- és a háziorvosi ellátást, valamint a gyógyszertárakat is -, illetve számos, a gyorsabb gyógyulást és kényelmet biztosító szolgáltatást nyújt a lakosság számára.

    Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez két portálfelület tartozik. Az állampolgárok a Lakossági Portálon keresztül érhetik el a releváns szolgáltatásokat (egészségügyi alapadatok, receptek, beutalók, kórtörténet és kapcsolódó leletek, ambuláns lapok, egyéb egészségügyi dokumentumok, önrendelkezés, finanszírozási adatok) a belépéshez ügyfélkapus belépési azonosítóra és érvényes TAJ azonosítószámra van szükség.

    Az Ágazati Portált kizárólag a szakmai felhasználók érhetik el, ők is csak a végzettségüknek és intézményi szerepkörükhöz rendelt jogosultságaiknak megfelelő tartalommal. Elektronikus személyi igazolvánnyal történő azonosítás szükséges a belépéshez. Az EESZT a legmagasabb fokú kibervédelemmel van ellátva. A rendszer minden eseményt naplóz, rögzítve a felhasználó adatait, a hozzáférés idejét, típusát, sikerességét és az érintett egészségügyi dokumentumot. Bárki megtekintheti, illetve nyomon követheti az adataira vonatkozó összes hozzáférési kísérletet, még a sikertelen lekérdezéseket is.


    Közösségi funkciók