3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Idén is lesz tűzifa- és burgonyaosztás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.08.30. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Idén is tűzifával és étkezési burgonyával segíti a rászorulókat a gyöngyösi önkormányzat az őszi-téli időszakban. A tűzifa és burgonya beszerzéséről augusztus végi, rendkívüli ülésén döntött a képviselő-testület, amely egyebek mellett az ingyenes óvodai úszásoktatással és az Epreskert Úti Tagóvoda felújításával kapcsolatban is hozott döntéseket.

     

    Tűzifa- és burgonyaosztás
    A gyöngyösi képviselő-testület augusztus végi ülésén döntött a szociális ellátások keretében biztosított tüzelőanyag-támogatásról és az őszi étkezési burgonyaosztásról. Az önkormányzat tűzifát összesen mintegy 8 és fél millió forint értékben kíván vásárolni, amiből mintegy 330 család részesülhet majd. A 2011 óta folyamatos burgonyaosztás idén is folytatódik, ősszel mintegy 1300 család kaphat 20-25 kg burgonyát, amit 2 és fél millió forintból tervez megvásárolni az önkormányzat.

    Indul az ingyenes óvodai úszásoktatás
    A képviselő-testület még egy korábbi ülésén döntött arról, hogy az önkormányzat valamennyi gyöngyösi óvodás számára ingyenessé teszi az úszásoktatást. A vízhez szoktatás bevezetését az intézmények pedagógiai programjának is tartalmaznia kell, most a dokumentum módosításáról döntött a grémium. Az előterjesztésből az is kiderült, hogy a programhoz Gyöngyös Város Óvodái valamennyi tagintézménye csatlakozott, így összesen 358 gyermek részesülhet az ingyenes úszásoktatásban, közülük 175-en már a szeptemberben elkezdik a programot.

    Megújul az óvoda
    Az önkormányzat mintegy 17 millió forint állami forrásra pályázott az Epreskert Úti Tagóvoda felújítására, ugyanekkora önerő biztosítása mellett. A pályázaton az önkormányzat nem nyert, ezért a grémium most úgy döntött, az önerő átcsoportosításával végzi el a felújítási feladatok egy részét. A döntés után a már elvégzett felújítási munkákkal együtt 45 millió forintból újul meg az intézmény, amely egy teljesen új épületrésszel gazdagodik. A kivitelezési munkák ideje alatt az óvoda működése az épületben nem biztosítható, ezért három óvodai csoportot szeptember 30. és december 31. között más óvodákban helyeznek el.

    Gyeprácsos parkolók épülnek
    Új parkolók építéséről döntött a képviselő-testület. A Kolozsvári utcában és az Aranysas utcában összesen 17 ferde beállású, gyeprácsos parkoló jön létre. A munkák valamivel több mint 11 és fél millió forintba kerülnek.

    Tovább lehet pályázni az ösztöndíjra
    A grémium úgy döntött, meghosszabbítja az önkormányzati ösztöndíjpályázat határidejét. Az önkormányzat összesen öt diák részére kíván biztosítani havi 40 ezer forintos ösztöndíjat, feltéve, hogy a meghirdetett szakok valamelyikén tanulnak, és vállalják, hogy az oklevél megszerzését követően az önkormányzatnál vagy valamely intézményénél, gazdasági társaságánál helyezkednek el. A pályázati határidő meghosszabbításával azok a hallgatók is élhetnek a lehetőséggel, akik pótfelvételi eljáráson nyertek felvételt.

    Új iparterület jön létre
    Az Erdélyi tértől délre fekvő városrészen jöhet létre Gyöngyös új iparterülete – derült ki a helyi képviselő-testület keddi, rendkívüli ülésén. Az iparterület fejlesztésére az önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív program kiírására, és a szükséges területek megvásárlásáról is döntés született korábban. A képviselők most arról határoztak, hogy a településrendezési eszközök módosításával gazdasági-ipari övezetté minősítik a területet, ami a pályázatnak is feltétele.


    Közösségi funkciók