3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Sanda méregetés helyett térségi együttműködés

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.09.06. szerda
 
Utoljára módosítva: 2017-09-06 17:49
 
    Szerző: Suha Péter
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Nem versenyezni kell a forrásokért, hanem együttműködve megszerezni és közösen felhasználni a pénzt - hangzott el a több kórház együttműködésével megvalósult program ünnepélyes bemutatásán a Bugát Pál Kórházban.

     
     

    Az étkeztetésben és a mosodai szolgáltatásokban megvalósult közös fejlesztés bemutatására egybegyűlt vendégeket köszöntve Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója a gyöngyösi, a hatvani, a Nógrád megyei és a parádfürdői kórház együttműködését méltatta. A több mint kétszázmillió forintos pályázati támogatásból megvalósult projekt kapcsán megemlítette azt is: további, milliárdos nagyságrendű terveik és ötleteik is vannak, s bízik benne, hogy ezek is megvalósulnak majd.

    Térségi együttműködés a betegek szolgálatában

     
    24 kép
    Dátum: 2017-09-06 17:42:00
     

    Szabó Zsolt államtitkár beszédében szintén a kórházak együttműködésének fontosságát hangsúlyozta, kijelentve: felismerték, hogy nem versenyezni kell, hanem közösen megszerezni és felhasználni a forrásokat.

    Úgy vélte, az egészségügyben ”új szelek fújnak”, amit nap mint nap megtapasztalhatunk, s bár az ágazat nincs könnyű helyzetben, további jelentős fejlesztési források nyílnak meg. Erre példaként említette a már folyamatban lévő húszmilliárdos keretet, amelyből épületek korszerűsítése valósulhat majd meg.

    - Jobb együtt küzdeni, mint kihagyni a lehetőségeket - foglalta össze az együttműködés jelentőségét és értelmét.

    Horváth László országgyűlési képviselő arról beszélt: a mai problémáit aligha cserélné el a gyöngyösi kórház a 2010-es problémáira, hiszen akkor a megmaradása volt a tét, most meg a mosatási szokások átalakítása jelentett kihívást.

    - Voltak évek, amikor sandán figyelgettük egymást, a kórházak is, hogy vajon ki halad, és merre, és kinek a kárára. De ezen szerencsére túl vagyunk - összegzett a képviselő.

    - Ha van cél, akkor vezet oda út is - fogalmazott a projekt kapcsán Stankovics Éva, a hatvani kórház vezetője, örömmel tudatva, hogy megtalálták azt az utat, amelyik mindegyik az együttműködésben résztvevő intézménynek előnyére válik.

    Az ünnepség résztvevői ezután megtekintették a gyöngyösi kórházban kialakított étkeztetési létesítményeket, az alagsori konyha-egységet és a negyedik emeleti dolgozói étkezőt, ez utóbbit ünnepélyes szalagátvágással adták a kórházi dolgozók birtokába.

    A térségi együttműködési projektről itt írtunk korábban


    Közösségi funkciók