3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Idén is Autómentes Nap a Fő téren

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.09.20. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Gyöngyös Város Önkormányzata 2017-ben is csatlakozik az Európai Mobilitási Héthez, és az elmúlt évekhez hasonlóan megrendezi az Autómentes Napot. A Fő téren és a környező utcákban autók ezen a napon nem közlekedhetnek, a helyi járatok azonban ingyenesek lesznek, és rengeteg program várja azokat, akik autó nélkül szeretnék tölteni ezt a napot.

     
     

    Szeptember 16. és 22. között, tizenhatodik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, melynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon, 2016-ban már több mint 200 település vett részt a programokban, amivel Magyarország - közel ötven ország versenyében - a harmadik helyen végzett. Az idei év mottója: „Közös út, közös jövő”. Témája: tiszta, közösségi és intelligens mobilitás.

    Gyöngyös Város Önkormányzata évek óta csatlakozik a kezdeményezéshez, és megrendezi az Autómentes Napot, amelynek programjai idén szeptember 22-én, pénteken zajlanak a Fő téren és a környező utcákban. Az autóforgalom elől lezárják a Fő teret, a Puky Árpád, a Mátyás király, a Rózsa és a Móricz Zsigmond utcát, ahol élménypark várja majd a gyerekeket. A helyi tömegközeledés ezen a napon ingyenes lesz, a programok között pedig futóverseny és kerékpáros felvonulás is szerepel.

    A programok már reggel fél kilenckor elkezdődnek az óvodások és kisiskolások vetélkedőjével, a kicsik játékos feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a legfontosabb környezetvédelmi kérdésekkel. Lesznek öko- és ügyességi játékok, KRESZ-park, bemutatják az elektromos és hibrid rendszerű autók működését, de remek kikapcsolódást ígér a célozda, a kosár a magasból, a segway, a roller, a mátrai népi fajátékok, a kézművesek, a buborék-show és a közlekedésbiztonsági vetélkedő is. A gyerekek felülhetnek egy vadonatúj autóbuszra, aki pedig kerékpárral érkezik, az Országos Rendőrfőkapitányság jóvoltából regisztráltathatja is kétkerekűjét.

    Az Autómentes Nappal egynapon rendezi meg a Gyöngyösi Triatlon Klub a Szüreti Futónapot a Fő téren, ahol a legkisebbek futamai 16 órakor kezdődnek. A cégek négyfős csapatokkal nevezhetnek, lesz iskolai váltó és családi futás, nevezni a helyszínen 14 óra 30 perctől lehet. A programokat kerékpáros felvonulás is színesíti, a Fő térről a Procter & Gamble gyáregységéhez és onnan vissza a Fő térre vezet a túra útvonala, a biciklisek 17 órakor rajtolnak.

    Gyöngyös Város Önkormányzata mindenkit szeretettel vár a programokra. Töltsünk együtt egy napot, autók nélkül!


    Közösségi funkciók