3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Egészségügyi centrumot adott át a Gyöngyösi Kézilabda Klub

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.10.05. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: FOTÓ: Gyöngyösi Városi TV

    Átadták a Crossfit Gemmeopolis Kenyérgyár úti edzőtermében azt az egészségügyi centrumot, amelyet a Gyöngyösi Kézilabda Klub TAO-támogatásból és az önkormányzat hozzájárulásával valósított meg.

     
     

    Az itt található eszközök a XXI. század technológiájával biztosítják majd nem csak a klub sportolói, de a város valamennyi sportágában versenyző játékosok számára a sérülések megelőzését célzó terápiát, a szervezet gyorsabb regenerálását, sérülések esetén a rehabilitációt.

    A Gyöngyösi Kézilabda Klub a látványcsapatsport-támogatás keretében pályázott egy regenerációt segítő egészségügyi centrum létrehozására, amely egyebek mellett krioszaunát, MLS lézerterápiás berendezést, magas teljesítményű lökéshullám- és mágnesterápiás gépet, valamint elektro-ultrahang berendezést tartalmaz. A beruházás teljes költsége mintegy 24 millió forint volt, a pályázathoz szükséges 7 millió forintos önerőt Gyöngyös Város Önkormányzata biztosította.

    - A Gyöngyösi Kézilabda Klub nagyon sokat köszönhet a városnak és az önkormányzatnak, amit szeretnénk viszonozni, ezért keressük azokat a beruházási lehetőségeket, amik az egész város számára hasznosak. Korábban műanyag pályaburkolatot adományoztunk a városnak, és a mostani beruházáshoz hasonló konstrukcióban épül az új bemelegítőcsarnok a Dr. Fejes András Sportcsarnok mellett. Szeretnénk, ha ezt az egészségügyi centrumot a város utánpótláskorú és felnőtt sportolói mellett a lakosság is használhatná. Olyan berendezésekről van szó, amelyeket a világ vezető sportegyesületei, például a Paris Saint Germain vagy a THW Kiel kézilabdázói is használnak, és amelyek sokkal hatékonyabbá tehetik munkánkat, úgy az NB I.-es csapatnál, mint az utánpótlásképzés területén - mondta Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke.

    Az egészségügyi centrumban található MLS lézerterápiás berendezés már élesben is vizsgázott, ugyanis a 2017-es budapesti vizes világbajnokságon a FINA a B. Braun Gyöngyös csapatát is szolgáló géppel kezelte a sportolókat.

    A centrum megvalósítását Gyöngyös Város Önkormányzata több mint 7 millió forinttal támogatta. Hiesz György polgármester az ünnepélyes átadás alkalmából úgy fogalmazott: sokat jelent a városnak, hogy a sportegyesületek folyamatosan keresik a fejlesztési lehetőségeket.

    - Az önkormányzatok többsége nagyobb beruházásokat csak pályázati források elnyerésével valósíthat meg. Azonban amikor a pályázatokról beszélünk, ritkán kerül szóba a TAO, pedig ez is hatalmas lehetőséget rejt magában. Ahhoz persze, hogy TAO-pályázatokból ilyen beruházások valósuljanak meg, szükség van a sportegyesületekre is, és örömmel tapasztalom, hogy Gyöngyösön a klubvezetők folyamatosan kutatják a lehetőségeket, így közösen újabb és újabb beruházásokat valósíthatunk meg, amelyek a sportolói társadalom mellett teljes lakosságot szolgálják, és nem utolsósorban a gyerekeket, az ő sportolási lehetőségeiket - mondta a városvezető.

    A Gyöngyösi Kézilabda Klub a jövőben is igyekszik kihasználni a TAO-pályázatok nyújtotta lehetőségeket, így az önkormányzattal együttműködve újabb, sportcélú beruházások is megvalósulhatnak a városban.


    Közösségi funkciók