3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A városmarketing-stratégiáról is tárgyalt a képviselő-testület

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.10.28. szombat
 
Utoljára módosítva: 2017-11-07 19:48
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Megkezdte a város marketingstratégiai koncepciójának tárgyalását a gyöngyösi képviselő-testület, amely egyéb döntései mellett plusz forrást hagyott jóvá az Epreskert Úti tagóvoda bővítéséhez. A gyerekek várhatóan 2018 februárjában vehetik birtokba az új épületet.

     

    Új marketingstratégiája lehet a városnak

    A képviselő-testület első fordulóban tárgyalta a város marketingstratégiai koncepcióját, amelynek elkészíttetéséről még tavaly májusban döntött a grémium. A koncepció létrehozását több kutatás előzte meg, a vizsgálatok eredményét két kötetben foglalták össze a készítők, akik a városmarketing koncepció mellett a tervezett új, városarculati koncepciót is a testület elé tárták – ez egyebek mellett egy új városi logó elfogadására tesz javaslatot. A városmarketing stratégia célja Gyöngyös imázsának erősítése és a város vonzerejének növelése a helyben élő lakosság, a turisták és a befektetők körében. A stratégia elfogadásáról a képviselők decemberben újra tárgyalnak majd.

    Februárra elkészül az Epreskert úti óvoda

    A képviselő-testület a 2018-as költségvetés terhére plusz 5,6 millió forintot különített el az Epreskert Úti Tagóvoda felújítási munkáinak befejezésére. A beruházás megvalósítására az önkormányzat pályázatot nyújtott be, amelyet azonban nem nyert el, így az önerőként elkülönített mintegy 17 millió forintból megkezdte az új épületrész építését, ám ez az összeg csak a munkák háromnegyedére volt elegendő. A plusz forrás biztosításával 2018. január végéig elkészülhet a bővítés, aminek köszönhetően megduplázódik a gyerekek rendelkezésére álló WC -k, mosdók száma, a fejlesztő és a nevelői szoba kialakításával jelentősen javul a gondozást igénylő gyerekek ellátásának színvonala, az új melegítőkonyha elkészítésével pedig javulnak a gyerekek étkeztetésének körülményei.

    Új utasvárók a buszok útvonalán

    Tizenöt új autóbusz utasváró kerül kialakításra a városban a régi, „üveg” utasvárók helyén. A lecserélendő tizenkét régi utasváró az önkormányzat tulajdonába kerül, így azok felújítás után tovább használhatók lesznek majd. Az új helyszínekről és a részletekről novemberben tárgyal majd a képviselő-testület.

    Termálvíz után kutatnának

    Az önkormányzat úgy döntött, részt kíván venni a várhatóan 2018 első félévében megnyíló, közvetlen brüsszeli forrású pályázaton, amelynek keretében vissza nem térítendő, százszázalékos intenzitású támogatással zöld energia felhasználásával megvalósuló projektek kidolgozására és megvalósítására nyílhat lehetőség. A pályázat tartalma várhatóan kiterjed majd egyebek mellett a középületek, közterületek energiahatékony közvilágítására, fűtésére, közlekedésben, szolgáltatásokban realizálódó energiahatékony megoldások megvalósítására. A pályázat részeként termálvízkutatás céljából fúrások is indulhatnak.

    Tematikus játszóterek Mátrafüreden

    A képviselők részletes tájékoztatást kaptak a mátrafüredi parkerdő tervezett fejlesztéséről. Az önkormányzat pályázatot nyújt be a több mint nyolcvan millió forintos beruházás megvalósítására, amely egyebek mellett két tematikus játszótér kialakítását is tartalmazza: az egyik az Öreg néne őzikéje című történetet eleveníti fel, a másik a régi Bene-várat idézi meg gyermekjátékok formájában.

    Pluszforrás a szennyvízberuházásra

    Magyarország Kormánya jóváhagyta a Gyöngyös és környéke szennyvízelvezetésének és tisztításának korszerűsítésére korábban elnyert európai uniós pályázat összegét, amely így mintegy 2,2 milliárd forintra növekedett. A beruházás a szennyvízhálózat bővítése és fejlesztése mellett a szennyvíztisztító telep korszerűsítését is tartalmazza.

    Mellszobrok kerülnek a város több pontjára

    Korábban az Orzcy-kertben állt az az öt mellszobor, amelyek a képviselő-testület csütörtöki döntését követően ismét közterületre kerülnek. Kodály Zoltán, Benczúr Gyula, Herman Lipót, Iványi Grünwald Béla és Vachott Sándor bronz mellszobrai márvány talapzaton állnak, a kihelyezésük pedig parkrendezők bevonásával valósul meg.

    Tovább működik a Gyermekek Átmeneti Otthona

    2018 január elsejétől a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ keretein belül működő Gyermekek Átmeneti Otthona 18 éves korig fogadja a gyermekeket. A képviselő-testület úgy döntött: a háromévesnél fiatalabb gyermekek a szülővel együtt vehetik igénybe az otthon szolgáltatásait.

    Lesz, amiről nem vitáznak majd

    A képviselő-testület módosította szervezeti és működési szabályzatát annak érdekében, hogy az ülések gyorsabban, gördülékenyebben folyjanak. A változtatások szerint a jövőben lehetőség lesz úgynevezett egyszerű döntéshozatalra, amely azon előterjesztések ügyében alkalmazhatók, amelyekről a grémium frakciói előzetesen megállapodnak. Ezen előterjesztések kérdések és hozzászólások nélkül elfogadhatók lesznek.

    Kitüntetésekről döntöttek

    Kitüntetések odaítéléséről döntött a képviselő-testület csütörtöki ülésén. A "Gyöngyös Város Szociális Ügyéért" kitüntetést Berzsényi Tamásné, a Visonta Úti Idősek Klubja nemrég nyugdíjba vonult vezetője veheti majd át a szociális munka napja alkalmából szervezett városi ünnepségen. Berzsényi Tamásné negyven évig dolgozott a szociális ellátás területén, korábban a szintén a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ keretein belül működő Idősek Bentlakásos Otthonát vezette.

    Az év legjobb sportolóinak járó elismeréseket a Mátrai Erőmű Búvárklub uszonyosúszói vehetik át, az "Év Női Sportolója" kitüntetést az elmúlt három évben huszonnégy korosztályos magyar bajnoki címet szerző Pernyész Dorottyának ítélte oda a grémium. A sportoló fiatal kora ellenére rendkívül céltudatos versenyző, az elmúlt bajnoki évadban szerzett három magyar bajnoki címe mellé két diákolimpiai elsőséget szerzett, s jelenleg tizenhárom versenyszámban tart országos csúcsot. Az "Év Férfi Sportolója" címet 2017-ben Mozsár Alexnek ítélte oda a gyöngyösi testület. Mozsár Alex 2017-ben két számban is junior világbajnoki címet szerzett, és háromszoros világkupagyőztesnek mondhatja magát. Számos magyar bajnoki címe mellett több számban is országos csúcstartó, világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnoki nyolcadik helyezett. Az "Év Csapata" kitüntetést a Gyöngyösi Atlétikai Klub női labdarúgócsapata kapta, amely veretlenül nyerte meg a Pest megyei bajnokság keleti csoportjának küzdelmeit, és ugyancsak aranyérmet szerzett a Pest megyei kupa kiírásában. A bajnokok tornáján az együttes bronzérmesként zárt. Az "Év Sportszakemberének" Tari Tibort, a Gyöngyösi Triatlon, Atlétikai és Szabadidősport Klub vezetőségi tagját és edzőjét választották a képviselők. Tari Tibor sportszervezőként is elévülhetetlen érdemeket szerzett az elmúlt évtizedekben, egyebek mellett a Szüreti Futóverseny, a Mátra Kör és a Kékes Csúcstámadás főszervezői feladait is ellátja, rendszeresen szervez edzőtáborokat, kerékpáros és futóversenyeket, és aktív szerepet vállal a gyöngyösi utánpótláskorú sportolók képzésében.


    Közösségi funkciók