3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Mindenkit vár a Gyöngyösi Advent

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.11.10. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    December elsején, mindenki karácsonyfájának díszítésével kezdődik a Gyöngyösi Advent egy hónapon át tartó rendezvénysorozata, de a Gyöngyösi Jégpálya már egy héttel korábban megnyitja kapuit, és a Belváros téren is kigyúlnak az ünnepi fények.

     
     

    November végén ünnepi díszbe öltözik a város, és elkezdődik a Gyöngyösi Advent egy hónapon át tartó rendezvénysorozata is. A Belváros tér minden évben ékszerdobozként csillog az ünnepvárás időszakában, és idén sem lesz ez másként. Ünnepi vásár és az elmaradhatatlan forraltbor, puncs és forrócsoki várja az ide betérőket, és koncertekből sem lesz hiány. A színpadon 18 órakor kezdődnek a programok, a fellépők listája pedig impozáns: Wolf Kati, Vastag Csaba, Bereczki Zoltán, Gájer Bálint, Tolvai Renáta, Dér Heni, Caramel, Péter Szabó Szilvia, Szekeres Adrien és Balázs Fecó gondoskodik az ünnepi hangulatról.

    Az önkormányzat adventi vására idén a Fő tér Belváros térhez közel eső részére költözik, és a programok kialakításánál is figyelemmel voltak a szervezők arra, hogy senkinek se kelljen választani a két helyszín között. A Fő téren az adventi vásár által körülölelt színpadon minden szombaton és vasárnap 15 és 18 óra között várják majd az ünnepelni vágyókat, és a gyerekek ugyanúgy megtalálják majd a kedvenceiket, mint a felnőttek. A kicsik szórakoztatásáról mások mellett Farkasházi Réka, Malek Andrea és az Eszement Meseband, a Kispárna Mesezenekar, Mihályi Réka, gondoskodnak, míg a szüleik Gergely Róbert, Sasvári Sándor, Korpás Éva, Mihályi Réka, R. Kárpáti Péter vagy éppen a For You Acapella Vocal Group műsorát fogják élvezni. És ez csak ízelítő a kínálatból, minden hétvégére tartogatnak valamilyen meglepetést a szervezők.

    A Hanisz Imre téren álló mamutfenyő december 1-jén öltözik ünnepi díszbe, és alakul át mindenki karácsonyfájává, december 3-án pedig az első gyertyát is meggyújtják a város adventi koszorúján. A gyertyagyújtásra minden vasárnap 17 órától kerül sor a város kórusainak közreműködése mellett. Advent első vasárnapján Zorán ad koncertet a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban, jegyek a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban már kaphatók. December 5-én a Mikulás is megérkezik a Fő térre, és a szülők közreműködésével ajándékcsomaggal és meseelőadással lepi meg a gyerekeket. A városi karácsonyi ünnepség december 15-én lesz a Szent Bertalan-templomban, ahol a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola diákjai adnak ünnepi műsort. Szombaton és vasárnap városnéző kisvonatra is felülhetünk, és akár a jégpályához is elutazhatunk. December 16-án tepertősütőversennyel készülnek a szervezők, de lekvárfőzés, és sok már izgalmas program, amelyekről egy igényes, harmincoldalas kiadványból tájékozódhatnak a gyöngyösiek és az ide látogatók.

    2017. november 24-én nyitja meg kapuit Gyöngyös egyetlen állandó műjégpályája a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand területén. A hatszáz négyzetméteres, fedett jégpálya megnyitóján interaktív tűzzsonglőr show-val, Rico és Miss Mood koncertjével, valamint tűzijátékkal várják a vendégeket. Ezen a napon a belépés minden érdeklődő számára ingyenes lesz. A 2017/2018-as szezonban a jégpályán újra igazi adventi hangulatot teremtenek majd forraltborral, kürtőskaláccsal és más finomságokkal, valamint minden hétvégén jégdiscoval várja a fiatalokat. Természetesen a kicsik is megtalálják majd a nekik tetsző programot, mert a mini-disco alkalmával csak az övék lesz a pálya. Korcsolyabérlésre idén is lehetőség lesz, így az is élvezheti a tél örömeit, aki nem rendelkezik saját korcsolyával. A gyöngyösi jégpálya hétfőtől csütörtökig, valamint vasárnap 10 és 20 óra között, pénteken és szombaton 10-től 21 óráig várja a korcsolyázni vágyókat. A jegyárakról, rendezvényekről és egyéb aktualitásokról a www.jegpalya.gyongyos.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.


    Közösségi funkciók