3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Jubileumot ünnepeltek az óvodák

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.11.20. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2017-11-20 17:44
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Tíz évvel ezelőtt hozták létre Gyöngyös Város Óvodái elnevezéssel a város óvodáinak összevont intézményét. A jubileumot a gyerekek és a pedagógusok részvételével rendezett, látványos gálaműsorral ünnepelték.

     
     

    Az önkormányzat éppen tíz évvel ezelőtt, 2007-ben hozta létre a Gyöngyös Város Óvodái elnevezésű, összevont intézményét, amelynek keretein belül kilenc tagóvoda működik. A jubileum alkalmából a város óvodásai és pedagógusaik látványos gálaműsort adtak a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban, ahol Molnár Lászlóné intézményvezető és Hiesz György polgármester köszöntötte a kicsiket, gondozóikat és szüleiket. A városvezető azt mondta: polgármesterként mindig azt tartotta szem előtt, hogy azok, akikre legféltettebb kicsünket, gyermekünket bízzuk, a legnagyobb szakmai hozzáértéssel, szeretettel és türelemmel forduljanak a kicsikhez. A városvezető felidézte: az önkormányzat anyagi lehetőségeihez mérten folyamatosan dolgozik az óvodák korszerűsítésén, így idén pályázati támogatás hiányában is megkezdte a Fecske Úti Tagóvoda és az Epreskert Úti Tagóvoda felújítását. Szeptembertől minden nagycsoportos óvodás ingyenesen vehet részt úszásoktatáson – emelte ki Hiesz György.

    Az óvodákban dolgozó pedagógusok folyamatosan vesznek részt szakmai továbbképzéseken: kilenc óvodapedagógus rendelkezik mesterpedagógus besorolással, közülük megyei szaktanácsadók és országos szakértők kerültek ki. Valamennyi gyöngyösi óvoda zöld óvoda címmel büszkélkedhet, a gyerekek évente legalább két-három alkalommal vesznek részt múzeumpedagógiai programokon, és rendszeresen szerveznek számukra közös sportrendezvényeket.

    Fennállásának tizedik évfordulóját látványos gálaműsorral ünnepelte az intézmény, a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban rendezett eseményen valamennyi gyöngyösi óvodás és óvodapedagógus részt vett, a felnőttek közül sokan a színpadon is felléptek a gyerekekkel, akiknek hatalmas élmény volt a zsúfolásig telt színházteremben szerepelni.


    Közösségi funkciók