3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Gyöngyösön köszöntötték a legjobb diákolimpikonokat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.11.20. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2017-11-20 17:48
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A gyöngyösi Mátra Múzeum adott otthont a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület díjátadó ünnepségének. A rendezvényt – amelyen több gyöngyösi diáksportolót is köszöntöttek – először tartották a megyeszékhelyen kívüli településen.

     

    Eddig minden évben Egerben rendezte meg éves díjátadó ünnepségét a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület, amely idén úgy döntött: a megyeszékhelyen kívüli városban, méghozzá Gyöngyösön tartja a rendezvényt. Bíró Csaba elnök köszöntőjében úgy fogalmazott: a diáksport az egész megye ügye, ezért terveik szerint ezentúl minden évben más település lesz a házigazdája az eseménynek. Hiesz György polgármester szerint Gyöngyöst a Diákolimpián elért eredményei és a sport, az egészségnevelés terén tett erőfeszítései is méltóvá teszik arra, hogy az ünnepség házigazdája legyen.

    Az eseményen azokat a diáksportolókat köszöntötték, akik az elmúlt tanévben dobogós helyen végeztek a diákolimpiai versenysorozatban. Több gyöngyösi sportoló is volt a köszöntöttek között. A Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium IV. korcsoportos kézilabdacsapata – Nkousa Dávid, Csépe Zsombor, Kinyó Gergő, Tímár Gyula, Pernyész Bálint, Földházi Bálint, Mátra Máté, Kecskés Barnabás, Bodócs Marcell és Márkus Marcell – második helyet szerzett, míg a Leép Martina, Szabó Réka, Nyerges Petra, Czene Dália összetételű, VI. korcsoportos úszó gyorsváltó négyszer száz méteren a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Pernyész Dorottya, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákja III. korcsoportos százméteres gyorsúszásban második helyezést ért el a döntőben.

    A környékbeli iskolák is szépen szerepeltek. A Gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola a III. korcsoportos fiúk kézilabda versenyében országos 3. helyezést ért el. A csapat tagjai: Csépány Soma, Gáspár Zsombor, Gulyás Máté, Juhász Roland, Kis Barnabás Pál, Nyírfa Alex Robin, Ozsvárt Gergő, Páncél Kevin, Portik Dobos Szabolcs, Szucsik Barnabás, Szucsik Benedek és Varga Bence. A Gyöngyöshalászi Széchenyi István Általános Iskola a legeredményesebb kisiskola címét nyerte el idén, az intézmény atlétika többpróba leány csapata országos 2. helyezést ért el. A csapat tagjai: Nagy Lívia, Martinkovics Anna, Hegedűs Liliána, Tóth Bernadett, Gergely Dorina, Szabó Fanni. Béla Sámuel Nándor, a Nagyrédei Szent Imre Általános Iskola tanulója 800 méteres síkfutásban országos 2. helyezést szerzett.

    Az ünnepségen adták át a „Heves Megyei Diáksportjáért” kitüntetéseket is, amit ebben az évben Molnár Erika Eszter, az Egri Dobó István Gimnázium testnevelő tanára, Fejes Péter, az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola pedagógusa és Szabó József pétervásárai testnevelő vehette át.

    A rendezvényen jelentették be, hogy Gyöngyös diákolimpiai döntő rendezésére kíván pályázni, a város az összevont labdajátékok döntőjét rendezné meg, amelyre akár ezer diák is érkezhet. A versenyre két év múlva kerülhet sor, Hiesz György polgármester szerint pedig minden esélyünk megvan a rendezés jogának elnyerésére, hiszen nincs még egy település a megyében, amely annyi fedett és szabadtéri pályával rendelkezne, mint Gyöngyös.


    Közösségi funkciók