3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Merjünk hinni! - Gyöngyösön járt Böjte Csaba

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.11. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2012-11-11 11:36
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Böjte Csaba szerint bár a legtöbb ember tudja, hogy mit kell tennie, mégis jól esik mindenkinek, ha egy kis erőt, bátorítást kap.

   

  Szeptember óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat működteti a Károly Róbert Szakképző Iskolát, ahová a hit éve alkalmából látogatott el Böjte Csaba ferences rendi szerzetes. A dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója körutazásának gyöngyösi állomására magával hozta nevelt gyermekeit, a Role együttest is.

  - Azért jöttem, hogy arra biztassam a diákokat és a felnőtteket, hogy merjünk hinni, Krisztus nyomába lépni és vele járni – összegezte gyöngyösi látogatása célját Böjte Csaba, aki szerint minden korban szükségük van az embereknek bátorításra, bíztatásra, amiben a hit is segíthet. Böjte Csaba hangsúlyozta: bár a legtöbb ember tudja, hogy mit kell csinálni, mégis jól esik mindenkinek, ha egy kis erőt, bátorítást kap.

  A ferences rendi szerzetes azért tartja kifejezetten fontosnak a gyerekek segítését, mert mint mondta, ők viselik a legnehezebben a társadalom feszültségeit, így könnyebben elkeserednek. Kiemelte: a gyerekeket nem csak nyugtatni kell, hanem bátorítani is, hogy megbirkózhassanak az előttük álló feladatokkal és a rájuk váró döntésekkel.

  Daskalopoulos- Kuzbelt Hilda, az iskola igazgatója elmondta: a szeretetszolgálat jelmondata, a hit védelme és a rászorulók segítése, az iskola életében is meghatározó szerepet játszik. Ezért a kötelezettségeken és a tanítási órákon túl a diákoknak olyan programokat is szerveznek, amelyek a tanulók lelki életét és fejlődését is elősegítik.

  A fenntartóváltás óta az iskola nagy lendületet kapott. Hamarosan megújul az intézmény arculata, az őszi szünetben pedig elkezdődött az infrastrukturális fejlesztés - fejtette ki az igazgató, azt is hangsúlyozva: a megújult környezet pozitív hatást hozhat, jobb teljesítményre sarkallhat tanárt és diákot egyaránt.


  Közösségi funkciók