3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Újrakötötték a köztisztasági szerződést

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.11.30. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A gyöngyösi önkormányzat tíz évre szóló szerződést kötött a Városgondozási Zrt.-vel a közterületek takarítására és síkosságmentesítésére. A megállapodást keddi, rendkívüli ülésén hagyta jóvá a város képviselő-testülete, amely döntött a 24-es főút városi szakaszának forgalomtechnikai átalakításáról is.

     

    Több hónapos előkészítő munka után november 29-i rendkívüli ülésén a gyöngyösi képviselő-testület elfogadta az önkormányzat új köztisztasági közszolgáltatási szerződését. A megállapodást a feladatot eddig is ellátó, százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő Városgondozási Zrt.-vel köti meg a város a következő tíz évre. A dokumentum nem csak a köztisztasági feladatok ellátásáról szól, hanem a téli időszakban a síkosságmentesítést is szabályozza. Az új szerződésbe bekerültek az elmúlt évek tapasztalatai alapján megfogalmazott és a képviselőtestületi üléseken elhangzott javaslatok is. Fontos változás, hogy a megállapodás lehetőséget ad arra, hogy a napi munkatervben meghatározott területek helyett máshol avatkozzanak be a szakemberek, ha szükségesnek látják. A köztisztasági feladatokra 2018-ban mintegy 117 millió forintot költ az önkormányzat, ez közel 20 millió forinttal magasabb a 2017-es összegnél. A növekményt elsősorban a kötelező béremelések és a kibővített feladatellátás okozza.

    A november végi rendkívüli ülésen született döntés a 24-es számú főút városon átvezető szakaszának forgalomtechnikai változtatásairól is. Az önkormányzat mintegy 43 millió forint ráfordításával jelzőlámpás gyalogátkelőhelyeket alakít ki a Koháry utcában a Than Károly és a Török Ignác utca kereszteződésében. A változtatásoktól azt várják, hogy biztonságosabb lesz a gyalogosok számára az átkelés, és folyamatosabbá válik a Mátrába irányuló gépjárműforgalom áthaladása. Fontos változás lesz, hogy a Török Ignác utcánál mindkét irányba haladóknak tilos lesz majd balra kanyarodni.


    Közösségi funkciók