3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Rendőrségi tanácsok advent idejére

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.12.05. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az adventi időszakban az üzleteket, piacokat megtöltik a vásárlók. Az egyre fokozódó ünnepi hangulatban sem szabad azonban megfeledkeznünk a legalapvetőbb vagyonbiztonsági szabályokról – ezeket gyűjtötte össze a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság.

     

    Ahhoz, hogy jogsértés ne zavarja meg a karácsonyi készülődést, kérjük a vásárlások alkalmával fordítson figyelmet az alábbiakra:

    • Ne hagyjon értéket gépkocsijában, az autó nem biztonságos tárolóeszköz!

    • Fokozottan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, tömegben tartózkodik!

    • Értéktárgyait, iratait ne tegye kosara tetejére, táskája külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben vagy zárható táskában helyezze el, amelyet szorosan testközelben tartson!

    • Vásárláskor, az áru válogatásakor soha ne tegye le táskáját, pénztárcáját a pultra, ne hagyja a bevásárlókocsiban, vagy kosárban!

    • Bankautomata használata előtt ellenőrizze a kártyabefogadó, illetve a készpénzkiadó nyílás sértetlenségét! Bankkártya használata esetén PIN kódját ne írja fel olyan helyre, ahol más is könnyen hozzáférhet!

    Az interneten való ajándékrendelés is járhat veszélyekkel:

    • Az adott webáruházban történő első vásárlás előtt célszerű elolvasni a honlapon található vásárlói bejegyzéseket. Javasolt olyan webáruházban lebonyolítani a vásárlást, amely a vásárlói visszajelzések alapján megkapta a „Megbízható Bolt” címet. Még akkor is érdemes így dönteni, ha az árak ott kicsit magasabbak.

    • A megrendelés leadásakor mindenképpen célszerű az utánvétes, azaz a termék átvételekor történő fizetést választani. Ebben az esetben, ha nem érkezik meg az áru, nem éri anyagi kár.

    • Amennyiben probléma merül fel a vásárlás során, panaszával a webáruház üzemeltetőjéhez emailben és postai úton is fordulhat, amelyre harminc napon belül írásban köteles válaszolni.

    Fokozott figyelmet fordítsunk az idős emberek sérelmére elkövetett trükkös lopásokra:

    • Ezúton is szeretnénk felhívni mind az idősek, mind pedig hozzátartozóik figyelmét, ne engedjenek be idegeneket sem az udvarra, sem a lakásukba semmilyen ürüggyel!

    • Ne vegyenek elő pénzt a jelenlétükben, és ne is adjanak át pénzt a részükre.

    • Ellenőrizzék le a tényeket, amelyekre a váratlanul jelentkező idegenek hivatkoznak (pl. az unokára, vagy közszolgáltatóra). A házhoz kéretlenül érkező, különböző termékeket forgalmazó „ügynökökkel” is legyenek óvatosak! Bármilyen jó üzletet kínáljanak is, kérjenek gondolkodási időt, ez alatt le lehet ellenőrizni mind a termék árat, mind a termék forgalmazóját.

    Baj esetén hívja a 112-es általános segélyhívó telefonszámot!


    Közösségi funkciók