3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Növekszik a betegbiztonság a Bugát Pál Kórházban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.12.13. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Jelentősen növekszik a betegbiztonság a Bugát Pál Kórházban a sikeresen elnyert több mint 60,03 millió forint, 100% támogatási intenzitású európai uniós támogatás jóvoltából, miután az intézmény sikeresen indult az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében kiírt „Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben” elnevezésű pályázaton.

     

    Az EFOP-2.2.18-17-2017-00039 azonosító számú, 100% támogatási intenzitású Európai Regionális Fejlesztési Alaptámogatásával megvalósuló pályázat jóvoltából a betegek biztonságos ellátását szolgáló eszközök, berendezések, beszerzése történik meg 60.03 millió forintból a gyöngyösi kórházban. Az intézmény vezetése a prioritási sorrendek megfogalmazásakor a biztonságot, a betegek érdekeit, a szakma-, és a kor követelményeinek való megfelelést, és a fenntarthatóságot tartotta szem előtt.

    A legnagyobb tételt a kórház hálózati vízellátó rendszerének fertőtlenítését biztosító központi megoldás beszerzése jelenti.

    A sikeres pályázat új endoszkóp mosogató berendezés vásárlását teszi lehetővé melynek indokoltságát a világszínvonalú és nagy betegforgalmat bonyolító labor biztonságos működtetése adja.

    Az intézmény meghatározó gyógyászati helyiségeinek és kórtermeinek fertőtlenítése a megelőzés szempontjából kiemelten fontos feladat. A beszerzésre kerülő eszközökkel széles spektrumú, nagy hatású fertőtlenítés válik lehetővé maximális higiéniai biztonsággal. Az eszközök, az eljárás és a fertőtlenítő oldat használata hatékony a gombák, vírusok, baktériumok ellen.

    A Bugát Pál Kórház csatlakozott az Országos Kézfertőtlenítő Kampányhoz, hiszen a kézfertőtlenítés alapvető megelőzési módja az esetleges kórházi fertőzéseknek. A pályázat lehetővé teszi, hogy az intézmény a fekvőbeteg osztályokra nagy mennyiségben tudjon beszerezni, a napi betegellátáshoz szükséges, szenzoros és karos kézfertőtlenítő adagolókat.

    Az uniós és kormányzati pályázatok révén az elmúlt években több milliárd forint infrastrukturális és műszerfejlesztés valósult meg a Bugát Pál Kórházban, mely a minőségi betegellátás kereteit biztosította az intézmény számára. Jelen pályázat eredményeképp a betegbiztonság növekszik jelentősen a mátraaljai kórházban.


    Közösségi funkciók