3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Háromnapos sztrájk a polgármesteri hivatalban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.02.09. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) Gyöngyös Városi Alapszervezete sztrájkot kezdeményezett a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalban. A felhívás nyomán a hivatali dolgozók többsége kifejezte szándékát arra vonatkozóan, hogy csatlakozni kíván a sztrájkhoz, így február 15-én, 16-án és 19-én csak a halaszthatatlan ügyeket lehet elintézni a hivatalban – áll a szakszervezet közleményében.

     

    Valószínűleg már sokszor hallották, olvasták a különböző médiumokban, hogy a polgármesteri hivatalokban dolgozó köztisztviselők 2008 óta, 10 (tíz) éve nem részesültek béremelésben, és a kormány tervei szerint 2018-ban sem várható általános bérrendezés.

    Az önkormányzat saját forrásai terhére ezen csak kis mértékben tud változtatni. A Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalban 2017 évre vonatkozóan megvalósult egyes bérelemek kismértékű növelése saját önkormányzati forrásból. 2018 évre az önkormányzat ugyancsak saját forrásból 10 %-kal emelte a köztisztviselői illetményalapot, és egyéb közszolgálati foglalkozatottak bérét. Ez – bár mindenképpen kiemelendő a pozitív hozzáállás a munkáltató részéről – még mindig nagyságrendekkel alatta marad az elvárható, a közszolgálati szektor más területein bevezetett bérektől. A bérek megfelelő mértékű emeléséhez központi akaratra és forrásra van szükség.

    Ezért követeljük a tárgyalások folytatását.

    A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Kormánytisztviselők Szakszervezete által kezdeményezett országos, 2 napos januári sztrájkja nem hozott eredményt, ezért a februárra meghirdetett, 3 napos sztrájkhoz hivatalunk is csatlakozik.

    2018. február 15-én csütörtökön, 16-án pénteken és 19-én hétfőn 3 napos sztrájkot tartunk!

    Mivel köztisztviselőink többsége csatlakozott a sztrájkhoz, ideje alatt csak a halaszthatatlan ügyeket lehet intézni.

    A halaszthatatlan ügyek körébe tartozik:

    - a haláleset bejelentésének ügyintézése,

    - az előre kitűzött házasságkötés lebonyolítása,

    - előzetesen összehívott személyes egyeztetés, kitűzött helyszíni szemle megtartása,

    - a váratlan településüzemeltetési, intézményműködtetési feladatok, amelyek azonnali megoldást igényelnek (pl. csőtörés)

    - a választással kapcsolatos, illetve a képviselő-testület, valamint annak bizottságai működésével, üléseinek biztosításával kapcsolatos feladatok elvégzése,

    - a hivatal épületében a portaszolgálat működése.

    Sztrájkköveteléseinket megismerheti a www.mkksz.org.hu honlapon.

    A sztrájkot követően a tőlünk elvárható magas színvonalon folytatjuk ügyfeleink kiszolgálását, és a város működésének biztosítását szolgáló munkánkat.

    Megértésüket, támogatásukat előre is köszönjük!

    Gyöngyös, 2018. február 9.

    A sztrájkoló köztisztviselők


    Közösségi funkciók