3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Cél a teljes csatornázottság

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.02.27. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Teljes lesz a csatornázottság Gyöngyösön egy hamarosan induló nagyberuházásnak köszönhetően. Gyöngyös Város Önkormányzata 2, 279 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el a város és térsége szennyvízelvezetésének és tisztításának fejlesztésére, a projekt részeként a csatornahálózat bővítése mellett a szennyvíztisztító telep korszerűsítése is megvalósul.

     
     

    A KEHOP 2.2.2-15-2016-0091 számú, Gyöngyös Város szennyvízcsatorna hálózatának fejlesztését és a szennyvíztisztító telep korszerűsítését felölelő projekt összesen 2, 279 milliárd forintból valósul meg, amit 90 %-ban az Európai Unió, 10 %-ban a központi költségvetés finanszíroz. A projekt keretében Gyöngyös közigazgatási területén 100 %-ban kiépül a lakossági közműves szennyvízelvezetés és megvalósul a gyöngyösi szennyvíz-agglomeráció öt településének szennyvízét fogadó gyöngyösi szennyvíztisztító telep fejlesztése. A Gyöngyös térségi szennyvíztisztító telepen kerül tisztításra Gyöngyös város és négy különálló településrésze (Mátrafüred, Mátraháza, Kékestető, Sástó) valamint további négy település (Nagyréde, Gyöngyöshalász, Gyöngyössolymos, Gyöngyösoroszi) szennyvize.

    A Széchenyi 2020 keretében megvalósuló projekt célja az ivóvízzel ellátott és szennyvízcsatorna hálózatra rákötött lakosság jelenlegi arányának javítása, továbbá a meglévő rossz minőségű, az üzembiztonságot befolyásoló csatornaszakasz rekonstrukciója. A bővülő fejlesztési lehetőségek megalapozásával a beruházás további célja az érintett terület életminőségének folyamatos javítása, valamint a további talaj- és ivóvízbázis szennyeződésének megakadályozása, a vizek állapotának javítása, végül pedig a területen lévő ivóvízbázis szennyeződésének megakadályozása.

    A projekt idén május-júniusban indulhat, befejezésének határideje pedig 2020. október 28. A beruházás hivatalos projektnyitó rendezvényét február végén tartották a Városházán, ahol Hiesz György polgármester felidézte: az 1959-ben épült gyöngyösi szennyvíztisztító telep utoljára 2006-ban esett át jelentősebb felújításon, így nagy segítség az elnyert támogatás, amelyből a város teljes csatornázottsága is megvalósul – ez is régi vágya a településnek. A polgármester utalt arra, hogy a szűk utcákat is érintő beruházást alapos előkészítés után, a lakosság folyamatos, részletes tájékoztatása mellett kell megvalósítani, a szakemberek pedig az ünnepélyes megnyitót követő lakossági fórumon is ígéretet tettek rá, hogy a vízszolgáltatás és a szennyvízelvezetés folyamatos lesz a beruházás ideje alatt. A 385 ingatlan szennyvízcsatlakozását megvalósító beruházás nyitórendezvényén Horváth László országgyűlési képviselő arról beszélt: a projekt megvalósításával a gyöngyösiek régi és jogos igényét sikerül teljesíteni.

    A projektről bővebb információt itt olvashatnak.


    Közösségi funkciók