3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Hitelből valósítanák meg a legfontosabb munkákat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.03.09. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Rendkívüli ülésen döntött arról Gyöngyös képviselő-testülete, hogy milyen munkák kerüljenek bele abba a fejlesztési csomagba, amelyet hitelfelvétel segítségével valósítana meg a város. Az önkormányzat 300 millió forintos hitelfelvételi kérelmet tervez benyújtani a kormányhoz - erről kedden, újabb rendkívüli ülésen határoznak majd véglegesen.

     

    A gyöngyösi képviselő-testület az idei költségvetés elfogadásakor döntött úgy, hogy a legfontosabb fejlesztési feladatok elvégzéséhez fejlesztési hitelt kíván felvenni. A képviselők a március 8-i, rendkívüli ülésen tárgyaltak a hitelből elvégezni kívánt feladatokról, és az egyeztetés végén úgy döntöttek, a hitel összegét 100 millió forinttal megemelik, hogy minden tervezett fejlesztést meg tudjanak valósítani. Így a kormány felé az Üdülősor utca részleges felújítása, a Harmadosztály útépítése, a Vasutas utcai övárok megépítése, a délkeleti városrész csapadékvíz-elvezetési rendszerének, valamint a zsellérközös területek rehabilitációjának folytatása és a Dél-kálváriaparti lakótelep útépítése tervét nyújtják be. A hitel felvételéhez a kormány engedélye szükséges, a döntést március 13-án, kedden, egy újabb rendkívüli ülésen véglegesíti a grémium. Az önkormányzat idei költségvetésébe már beépített egy 300 millió forintos hitelt, amelyből a város közvilágítási rendszerének LED-es felújítását végezheti el a város, ehhez a kormányzati engedélyt már megkapta az önkormányzat.

    A testület előtt szerepelt a Kálváriaparti Általános Iskola tornacsarnokának tetőfelújítása is, amire a Magyar Kézilabda Szövetség pályázatán nyert forrást a grémium. A közbeszerzési eljárás során azonban a legalacsonyabb ajánlat is 250 százalékkal magasabb volt az eredetileg terveztt költségnél, ezért a képviselők úgy döntöttek, hogy elállnak a pályázattól, és a munkákat egy helyi vállalkozóval végeztetik el, ugyanis a várható költségek így a tervezett önerő mértékétől is elmaradnak. Ehhez a fenntartó Klebelsberg Intézményfenntartó Központ hozzájárulása is szükséges.

    A grémium a márciusi rendkívüli ülésen jóváhagyta a mátrafüredi parkfenntartási ütemtervet - a feladatokat a Városgondozási Zrt. végzi.


    Közösségi funkciók