3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Aláírták a kerékpárút felújításának szerződését

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.04.12. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Május végén kezdődik, és még az idén befejeződhet a gyöngyösi Szent Bertalan-templomot és a mátrafüredi Keresztelő Szent János-templomot összekötő kerékpárút építése, amelynek keretében megújítják és kiszélesítik a Gyöngyös-Mátrafüred közötti aszfaltcsíkot. A beruházás kivitelezői szerződését csütörtökön írták alá a városházán.

     
     

    A Gyöngyös és Mátrafüred közötti kerékpárút rendkívül népszerű, a biciklisek mellett futók, sétálók, gördeszkások is rendszeresen használják, ezért is nagy öröm, hogy egy pályázatnak köszönhetően fel tudjuk újítani – mondta a beruházás kivitelezési szerződésének aláírásakor Hiesz György polgármester, aki úgy fogalmazott: régen várt fejlesztés valósul meg a kerékpárút felújításával.

    A beruházás a Szent Bertalan-templom toronysisakjainak helyreállítását és látványlift építését is tartalmazó, „Kulturális és aktív turizmus tervezett fejlesztése Gyöngyösön” címet viselő projekt révén, európai uniós forrásból valósul meg. A projekt részeként meghosszabbításra és felújításra kerül a Gyöngyös és Mátrafüred közötti kerékpárút, amely így két vallásturisztikai attrakció – a gyöngyösi Szent Bertalan-templom, illetve a mátrafüredi Keresztelő Szent János-templom – összeköttetését, valamint a Mária-út mátrafüredi kapcsolatának erősítését szolgálja. A meglévő Gyöngyös-Mátrafüred kerékpárút felújítása és kiszélesítése, valamint egy új belvárosi szakasz kiépítése, kijelölése is megtörténik. A kijelölt kerékpárút a Szent Bertalan templomhoz vezet, amely a kerékpáros kirándulókat, túrázókat a belvárosba, egyúttal a kialakított látványossághoz irányítja.

    A kerékpárút fejlesztése mintegy 122 millió forintból valósul meg, a munkák május végén kezdődnek, és még az idén befejeződhetnek. A beruházás megvalósítását a közbeszerzési eljárás során a Peku Agro Kft. és a Mátraközmű Kft. által alkotott konzorcium nyerte el. Tóth István és Kocsis Sándor ügyvezetők a szerződés aláírása kapcsán elmondták: a munkálatok ideje alatt a kerékpárút nem lesz használható, de fontos szempont lesz, hogy minél kisebb fennakadást okozzanak a munkások és a munkagépek.


    Közösségi funkciók