3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Átverés a 2,5 milliós támogatásról szóló hír

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.04.16. hétfő
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Egy, a közösségi médiában terjedő hamis hír szerint 2018 tavaszától 2,5 milliós támogatásra jogosult minden Magyarországon élő magyar állampolgár. A valótlanságokat állító cikk szerint a lakásfelújításra fordítható támogatást a helyi önkormányzatoknál kell igényelni, azonban ez nem igaz.

     

    Egyre több kamuoldal bombáz bennünket álhíreivel, amelyek a közösségi oldalakon terjedve tömegekhez képesek eljutni. Péntek óta a gyöngyösi polgármesteri hivatalban is többen érdeklődnek egy nem létező támogatási lehetőség iránt egy, a közösségi médiában terjedő álhírre hivatkozva. A budapest1873.net oldalon megjelent valótlan hír szerint minden magyar állampolgár 2,5 millió forintos támogatásra jogosult, amelyet a helyi önkormányzatoknál igényelhet.

    - A cikk egyértelműen valótlanságokat állít, nincs ilyen támogatás - mondta Hiesz György polgármester, aki szerint fizikailag is lehetetlen lenne minden személyi igazolvánnyal rendelkező gyöngyösinek ekkora összeget kifizetni, hiszen az Gyöngyös esetében 75 milliárd forintos kiadást jelentene, ami a város sokéves költségvetésének felel meg. - Arra kérünk mindenkit, ha hasonló hírrel találkozik, fogadja fenntartással az olvasottakat - hangsúlyozta a városvezető.

    A hírt a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) is cáfolta közleményében. Ebben azt írják, „a Hazai Hatékonyság 2.0 nevű támogatás nem létezik, és a MEHI más támogatást sem nyújt.”

    Nem ez az első eset, hogy álhírrel próbálják átverni a gyöngyösieket: nemrégiben egy hasonló kamuoldal halálos gyöngyösi tűzesetről írt - ez a hír is hazugságnak bizonyult. A kamuoldalak könnyen felismerhetők: sok esetben .net vagy .info szerepel a címük végződésében, és az is árulkodó jel, ha az oldalon nem tüntetik fel az impresszumot, vagy újabb kattintásra, ezzel pedig automatikus megosztásra ösztönöznek.

    Az egyik hazai internetes portál 2015 óta gyűjti és folyamatosan bővíti azoknak az oldalaknak a listáját, amelyek rendszeresen közölnek álhíreket, ezeket a weboldalakat érdemes fenntartással kell kezelni.


    Közösségi funkciók