3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Ők a város érdemes pedagógusai

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.05.30. szerda
 
Utoljára módosítva: 2018-06-01 17:06
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa díj történetében először kapta meg felsőoktatásban tanító pedagógus az elismerést dr. Liebmann Lajos személyében. Mellette Csombok Pálné, a Tündérkert Tagóvoda vezetője és Túri Klára, az Egressy Béni Általános Iskola tanára vehette át a kitüntetést a pedagógusnapi városi ünnepségen.

     
     

    Soha sem volt még akkora a pedagógusok felelőssége, mint napjainkban - kezdte beszédét Hiesz György polgármester a pedagógusnap alkalmából rendezett városi ünnepségen. A városvezető a hazai oktatási rendszert feszítő problémák között említette a gyerekek számának csökkenését, a pedagógushiányt, az egyre több külföldön tanuló vagy dolgozó fiatalt, és a szakképzések iránt érdeklődő diákok csökkenő számát. A polgármester szerint a szülők egyre nagyobb elvárásokat támasztanak a pedagógusok felé, akik egyre nehezebb körülmények között végzik munkájukat, ezért is fontos, hogy a város kitüntetések formájában is elismerje munkájukat. Hiesz György külön köszöntötte Gyöngyös Város Óvodáinak vezetőjét, Molnár Lászlónét, aki kiemelkedő óvodapedagógiai munkájáért Brunszvik Teréz-díjat vehet át az állami ünnepségen, június 1-jén.

    A Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetést minden évben egy bölcsődei-óvodai nevelő, egy általános iskolai tanár és középiskolában vagy felsőoktatási intézményben tanító pedagógus kaphatja meg. Idén a Tündérkert Tagóvoda vezetője, a pályáját negyven évvel ezelőtt kezdő Combok Pálné mellett Túri Klára, az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanára, és a díj huszonegy éves történetében először egy felsőoktatásban tanító pedagógus, dr. Liebmann Lajos vehette át Hiesz György polgármestertől.

    Csombok Pálné 1976-ban szerzett óvónői képesítést, de az elmúlt több mint negyven évben folyamatosan képezte magát: összesen huszonöt továbbképzésen vett részt. Vezette a város gyermek- és ifjúságvédelmi munkaközösségét, hét éve a Tündérkert Tagóvoda vezetője. Túri Klára szintén 1976 óta tanít gyerekeket, pályafutását Gyöngyöstarjánban kezdte, 1981-ben került Gyöngyösre, az akkori 2. számú Általános Iskolába, jelenlegi munkahelyén 1989 óta dolgozik. Kiemelten foglalkozik hátrányos helyzetű gyerekekkel, segítve tanulásukat és közösségbe való beilleszkedésüket. Dr. Liebmann Lajos, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának egyetemi docense több mint három évtizede dolgozik a gyöngyösi felsőoktatásban. Számos, az agrárökonómiához és a gazdaságtudományok más szakterületeihez kapcsolódó tantárgyat oktatott. Fontos szerepe volt a gyöngyösi közgazdászképzés elindításában, és vezette a Károly Róbert Főiskola Vállalatgazdaságtan Tanszékét.

    A kitüntetések átadását követően dr. Ördög István, a gyöngyösi önkormányzat Oktatási- és Kulturális Bizottságának elnöke az összefogás fontosságáról beszélt. Mint fogalmazott, a pedagógustársadalom csak közösen fellépve tudja érdekeit érvényesíteni.

    Városi pedagógusnap 2018

     
    27 kép
    Dátum: 2018-05-30 17:33:00
     


    Közösségi funkciók