3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A munkaadókkal egyeztettek a városvezetők

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.05.31. csütörtök
 
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A városháza dísztermében tartotta legutóbbi közgyűlését a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete, amely új elnököt választott, és a városvezetőkkel folytatott kerekasztal-beszélgetést.

     

    A Mátraaljai Munkaadók Egyesülete közel nyolcvan gazdasági szereplőjét képviselve a térség egyik legjelentősebb civil egyesülete, amelynek legfontosabb célja a vállalkozások érdekképviselete. A május 29-én tartott közgyűlésen a tagok elfogadták az elnökség 2017. évi beszámolóját, valamint a 2018. évi munkatervet.

    A szervezet tisztújítást is tartott, az egyesületet az elmúlt négy évben vezető palik Tibor helyére Szekrényes Tamást választották meg az elnökség tagjai. Az elnökségben is történt változás: Viczán Péter helyét Gulyás Imre vette át. Az új elnök székfoglalójában a partneri és gazdasági kapcsolatokra helyezte a hangsúlyt, folytatva és kibővítve elődje munkáját. Tervei között a hagyományosan futó programok mellett a cég- és üzemlátogatások felelevenítését nevezte meg, továbbá egy kiadvány elkészítését is vázolta, amelyből könnyebben megismerhetik majd egymást a tagok, illetve ami megkönnyíti egymás szolgáltatásainak, tevékenységeinek igénybevételét. A két elnöki ciklust kitöltő Palik Tibornak a tagság és az elnökség is megköszönte a munkáját. A 29-i közgyűlést követően az egyesületnek már két alelnöke van Báry Péter és Orbán Tamás személyében.

    Hagyomány, hogy az egyesületi közgyűlés után a tagok, vagyis a mátraaljai régió legjelentősebb munkaadói beszélgetésre invitálják a gyöngyösi városvezetést, hogy aktualitásokról érdeklődjenek, kérdezzenek, megoldásokat javasoljanak, problémákról és feladatokról vitatkozzanak, valamint segítséget kérjenek. A felek közti információáramlás egyik legjelentősebb fórumává nőtte ki magát az elmúlt években ez a kerekasztal-beszélgetés, valamint az érdekütköztetés leggyorsabb formájává. Idén Hiesz György polgármester és dr. Tatár László alpolgármester válaszolt az egyesület kérdéseire, amelyek három nagyobb téma köré szerveződtek: gazdaság, turizmus és kultúra.


    Közösségi funkciók