3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Közbeszerzést írnak ki az orvosi ügyelet működtetésére

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.06.01. péntek
 
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az orvosi ügyelet jövőjéről és a helyiautóbusz-menetrend korrekciójáról is tárgyalt csütörtöki, rendkívüli ülésén a gyöngyösi képviselő-testület.

     

    Huszonnégy órás marad az orvosi ügyelet
    A gyöngyösi képviselő-testület májusi rendkívüli ülésén tárgyalt a mikrotérségi társulás keretében ellátott orvosi ügyeleti rendszer jövőjéről. A jelenlegi szolgáltató a költségek drágulása miatt a díjak emelését kérte az önkormányzattól, ezt azonban csak egy új közbeszerzési eljárás lefolytatása után tehetik meg a fenntartó települések. A május utolsó napján megtartott ülésen úgy döntöttek a képviselők, hogy Gyöngyösön továbbra is napi 24 órás ügyeleti rendszert kívánnak fenntartani, így e szerint írják majd ki a közbeszerzés eljárást várhatóan a június közepi rendkívüli ülésen.

    Korrekciók az autóbusz-közlekedésben
    A képviselő-testület május 24-i ülésén hozott létre ad hoc bizottságot a helyi autóbuszközlekedés menetrendjét érintő, kedvezőtlen változások helyreállítására, ugyanis a május elsején életbe léptetett új menetrenddel kapcsolatban több észrevétel is érkezett az önkormányzathoz arról, hogy a járatmegszűnések jelentős érdeksérelmeket okoztak. A bizottság javaslatai alapján a grémium több, konkrét változtatási javaslatot továbbított a szolgáltató felé, amellyel újabb egyeztetéseket kezdeményez majd, a konkrét változások csak ezt követően léphetnek életbe. A testület ugyanakkor későbbi ülésén napirendjére tűzi majd a teljes tömegközlekedési rendszer átalakításának javaslatát.

    Beszámolók, tájékoztatók
    A képviselők részletes beszámolót hallgattak meg az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásról. A dokumentumból egyebek mellett kiderül, hogy a 18 év alattiak száma közel kétszáz fővel csökkent Gyöngyösön 2017-ben az egy évvel korábbi adatokkal összevetve – 2017-ben összesen 5444 fiatalkorú élt a városban. A beszámoló összegyűjti az önkormányzat által nyújtott pénzbeli és természetbeni ellátásokat, és bemutatja az intézményeket, a bölcsődéket, valamint a Családok és Gyermekek Átmeneti Otthonát. A dokumentum ismerteti az ellenőrzések tapasztalatai mellett a jövőre vonatkozó terveket, és részletesen beszámol a bűnmegelőzési programok eredményeiről. A képviselők elfogadták a gyöngyösi és a mátrafüredi polgárőrség 2017-es tevékenységéről szóló beszámolót, és a szociális szolgáltatásokról szóló tájékoztatót is.


    Közösségi funkciók