3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Megnyitotta kapuit a Mátrafüredi Ifjúsági Tábor

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.06.04. hétfő
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Több éves szünet után újra megnyitotta kapuit a Mátrafüredi Ifjúsági Tábor, amely tavaly került a gyöngyösi önkormányzat tulajdonába és a Gyöngyösi Sportfólió Kft. kezelésébe. A tábor a héten fogadja az első vendégeket.

     
     

    Az önkormányzati képviselők és a sajtó munkatársai előtt mutatta be a Mátrafüredi Ifjúsági Tábort a fenntartó Gyöngyösi Sportfólió Kft., amely az első szezonra készül az önkormányzat tulajdonába tavaly került tábor üzemeltetőjeként.

    - Egy ingatlancsere-ügylet révén került az önkormányzathoz a tábor – idézte fel a komplexum történetét Hiesz György polgármester. – Korábban a Csongrád megyei önkormányzaté volt a tábor, onnan került a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez, amely a tűzoltólaktanya számára biztosított területért cserébe adta át - készpénz és egy belterületi ingatlan mellett - a gyöngyösi önkormányzat számára. A jó állapotban lévő tábor remélem, sok gyöngyösi iskolásnak, óvodásnak nyújt majd táborozási lehetőséget – fogalmazott a városvezető.

    A Mátrafüredi Ifjúsági Tábor nem csak a helyi intézmények számára nyitotta ki a kapuit, az ország minden pontjáról várják a kiránduló osztályokat, családokat – tette hozzá Juhász Péter, a Gyöngyösi Sportfólió Kft. ügyvezetője. – A tábort jó állapotban kaptuk meg üzemeltetésre, de természetesen sok munkát kellett elvégezni, hogy alkalmassá tegyük vendégek fogadására. Megkötöttük a közszolgáltatási szerződéseket, így igény esetén akár televíziót nézni, internetezni is lehet a táborban.

    A Mátrafüred közvetlen közelében, mégis erdővel körülvett területen fekvő tábor összesen ötven fő fogadására alkalmas, és ma már az ország valamennyi iskolája tud róla – mondta Lukovszki Judit, a Sportfólió Kft. kommunikációs és marketing menedzsere. – Az ország minden általános- és középiskoláját megkerestük e-mail-ben, és az osztalykirandulas.hu felületére is felkerült a tábor, ahonnan már most sokan érdeklődnek iránta. Az idei nyári szezont egyfajta tesztüzemnek szánjuk, hiszen az osztálykirándulások java részét a tanév elején szervezik, így jövőre várhatóan már sokkal nagyobb kihasználtsággal működhet a tábor.

    A Mátrafüredi Ifjúsági Tábor akár családok, baráti társaságok számára is kiváló szálláslehetőséget kínál, a Mátrafüredről induló számos turistaútvonal remek lehetőséget ad a természet szerelmeseinek erdei túrákra. A tábor áprilistól szeptemberig rendkívül kedvező árakkal várja a kikapcsolódni vágyókat.


    Közösségi funkciók