3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.06.29. péntek
 
Utoljára módosítva: 2018-06-29 15:38
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Átadták a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetéseket az önkormányzat és a Bugát Pál Kórház közös szervezésében megrendezett Semmelweis-napi ünnepségen a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban. Az elismerést idén Előházi Irén, a Bugát Pál Kórház főnővére, valamint ifj. dr. Rechtorisz László háziorvos vehette át Hiesz György polgármestertől.

     
     

    A Bugát Pál Kórház 2018-ban fennállása 180. évfordulóját ünnepli, míg az anyák megmentőjeként számon tartott Semmelweis Ignác éppen 200 évvel ezelőtt született – ez a két évforduló adott különös jelentőséget az idei Semmelweis-napi ünnepségnek, amelyet az elmúlt évek hagyományai szerint az önkormányzat és a város kórháza közösen ünnepelt a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban.

    Semmelweis Ignác kora géniusza volt, akinek nemzetünk nagyjai között a helye – mondta ünnepi beszédében dr. Tatár László alpolgármester, aki a kormány egészségügyi tevékenységét méltatva kiemelte: az elmúlt években az egészségügy infrastrukturális fejlesztése mellett a kormány célul tűzte ki az orvosok itthon tartását illetve hazacsábítását, az egészségügyi dolgozók társadalmi és anyagi megbecsülésének növelését, és további strukturális átalakításokat terveznek az egészségügyi ellátás színvonalának növelése érdekében. Az alpolgármester kiemelte: az egészségügy fejlesztése helyi szinten is folytatódik, a Bugát Pál Kórházban az elmúlt években több mint három és fél milliárd forintos támogatással valósultak meg fejlesztések, és bár számos nehézséggel küzd, de a városban közmegelégedésre működik az egészségügyi ellátás minden szintje.

    Semmelweis-nap 2018

     
    14 kép
    Dátum: 2018-06-29 15:31:00
     

    A Semmelweis-napi ünnepségen találtak gazdára a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetések, amelyeket Előházi Irén, a Bugát Pál Kórház főnővére és ifj. dr. Rechtorisz László háziorvos vehetett át Hiesz György polgármestertől.

    Előházi Irén a középiskolai tanulmányai befejezése után, 1975. július 1-től, immár negyvenhárom éve dolgozik a Bugát Pál Kórházban. Több évtizede főnővérként irányítja a sebészeti osztály munkáját. Jelenleg az invazív mátrix osztály ápolásvezetője, amelynek kialakításában és működtetésében elévülhetetlen érdemeket szerzett. Komplex módon ők látják el a sebészet, a szemészet és a fül-orr-gégészet ápoltjait is. Dr. Rechtorisz László orvos házaspár gyermekeként végezte el a Semmelweis Egyetemet, majd a Bugát Pál Kórházban kezdett dolgozni. 2005-ben vette át édesapja háziorvosi praxisát, azóta háziorvosként látja el a gyöngyösi betegeket.

    Az önkormányzati elismerések átadása után a kórház dicséretei találtak gazdára. Wiltner Sándor-díjat vehetett át Weisz Péter főigazgatótól Kelemen János, Dr. Reinelt Ákos pedig főorvosi kinevezést kapott. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara gyöngyösi helyi szervezete Német Erzsébet gyöngyöshalászi védőnőt díjazta Semmelweis Elismerő Oklevéllel. Igazgatói dicséretben a kórház több mint ötven dolgozója részesült. Weisz Péter főigazgató ünnepi beszédében úgy fogalmazott: Semmelweis Ignác öröksége az elkötelezettség, a hit és a szaktudás gyakorlása, amelyhez a gyöngyösi kórház dolgozói is tartják magukat.


    Közösségi funkciók