3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Az anyatej a csecsemők ideális tápláléka

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.08.03. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A Gyöngyösi Anyatejgyűjtő Állomás munkatársait, a munkájukat segítő védőnőket és az anyatejet leadó édesanyákat köszöntötték az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendezett városi ünnepségen.

     
     

    Habár a statisztikák szerint a kilencvenes években csökkent a szoptatást vállaló édesanyák száma, a védőnők anyatejes táplálást népszerűsítő munkájának köszönhetően ismét egyre többen szoptatják gyermekeiket. Ez nem csak a azért fontos, mert az anyatej szolgálja legjobban a csecsemő fejlődését, hanem azért is, mert erősíti az anya-gyermek kapcsolatot – hangsúlyozta köszöntőjében Hiesz György polgármester, az önkormányzat által az anyatej világnapja kapcsán szervezett ünnepségen.

    A város vezetője köszönetet mondott azoknak a tejadó édesanyáknak, akik önzetlenül segítenek az anyatej leadással azoknak, akik nem tudják természetes úton táplálni gyermeküket. A polgármester oklevéllel köszönte meg a Gyöngyösi Anyatejgyűjtő Állomás munkatársai, Bankáné Gergely Katalin, Szlanicz Éva és Homonnai Zsuzsanna munkáját, valamint Bódisné Simor Erika és Kovács Mariann területi védőnő pedig emléklapot vehetett át. Az anyatejet leadó édesanyák segítségét ajándékcsomaggal köszönte meg az önkormányzat.

    Gyöngyösön 52 éve működik az anyatejgyűjtő állomás, amely a területi védőnői szolgálat feladatainak ellátását teszi teljessé. Munkatársai azon fáradoznak, hogy a többlettel rendelkező anyukák teje biztonságos módon eljusson azokhoz a babákhoz, akiket édesanyjuk nem tud természetes úton táplálni.

    Az ünnepségen dr. Tatár László alpolgármester pohárköszöntőjében kiemelte: az anyatej a legtökéletesebb táplálék a babáknak, amely nem csak testi és szellemi kiteljesedést segíti, hanem kihat a gyermek emocionális fejlődésére is. A jelenlévőket pedig arra kérte, hogy népszerűsítsék az anyatejes táplálás fontosságát, hogy minél több gyermek kellő időben és kellő mennyiségben juthasson a természet egyik legértékesebb táplálékához.


    Közösségi funkciók