3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Fejlesztés a parádfürdői kórházban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.08.09. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A Parádfürdői Állami Kórházban a sikeresen elnyert több mint 111,06 millió forint, 100% támogatási intenzitású európai uniós támogatás jóvoltából növekszik az egészségügyi ellátás minősége és hatékonysága, csökken az egészségügyi szakterületen betöltetlen álláshelyek száma, javulnak a munkaerő megtartását szolgáló munkakörülmények és feltételek, valamint a humánerőforrás fejlesztéssel csökkenni fog az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésekben mutatkozó estleges egyenlőtlenségek.

     

    Az EFOP-1.10.2-17-2017-00031 azonosító számú, Európai Szociális Alap támogatásával megvalósuló Egészségügyi humánerőforrás-fejlesztés a Parádfürdői Állami Kórházban c. pályázat jóvoltából elnyert 111,06 millió forint arra ad lehetőséget, hogy az intézményi létszámbővítés során 9 új dolgozó felvétele és folyamatos alkalmazása megtörténjen, így garantálva a betegek zavartalan ellátását, valamint a terápiák időben történő megadását.

    A parádi kórházban több éve működik a rehabilitációs team, mely jelentősen elősegíti elsősorban a fekvőbeteg-szakellátásban a betegközpontú rehabilitációs team munkát. A pozitív tapasztalatok megerősítették a kórház vezetését, hogy az antibiotikumok-, az orvostechnikai eszközök alkalmazásával kapcsolatban, illetve ezen feladatokhoz kötődő ellenőrzésekre, nyomon követésére, új protokollok kidolgozására három fős infektológiai-kontroll team-et állítsanak fel. Az Ő feladatukhoz tartozik ezeken kívül a kórházi fertőzések megelőzése, a helyes kézhigiéne oktatása, betartásának fokozott monitorozása. Plusz feladataik ellentételezését a pályázat teszi lehetővé.

    Az ország egyik legismertebb rehabilitációs kórházában az egészségügyi szakdolgozó által orvosi elrendelésre önállóan is ellátható tevékenységek keretében tizenhat ápoló végez megbízással infúzió bekötést, intravénás injekció beadást. Többletteljesítményük anyagi elismerését, motiválását a pályázat biztosítja. Képzési tervük alapján egy év múlva két fővel bővül ezen szakdolgozók száma, valamint a jelen pályázat intézményi bővítésével foglalkoztatni kívánt három új ápoló is bekerül a pályázat lehetőségébe.

    A Parádfürdői Állami Kórház célja, hogy a humánerőforrás fejlesztéssel csökkenthetők legyenek az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésekében mutatkozó egyenlőtlenségek, csökkenjen az egészségügyi szakterületen betöltetlen álláshelyek száma, valamint javuljanak az egészségügyben a munkaerő megtartását szolgáló munkakörülmények és feltételek, továbbá javuljon a lakosság számára nyújtott ellátások minősége és hatékonysága.


    Közösségi funkciók