3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Hosszabb és szélesebb lesz az új kerékpárút

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.08.30. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Megkezdődött a Gyöngyöst Mátrafüreddel összekötő kerékpárút felújítása. A Kulturális és aktív turizmus fejlesztése elnevezésű európai uniós támogatású beruházás 122 millió forintból valósul meg, a munka várhatóan az év végéig tart.

     
     

    A jelenlegi kerékpárutat 1997-ben adták át, az azóta eltelt időszakban jelentős felújítása nem volt, most azonban teljes hosszában új aszfaltburkolatot kap, több mint hét kilométer hosszan. A Gyöngyös és Mátrafüred közti külterületi, közel 5 kilométeres szakaszon pedig átlagosan fél méterrel szélesebb is lesz a kerékpárút, így ezen a részen a teljes alap megújul, és padkát is kap az út.

    A gyöngyösi belterületi szakaszon új nyomvonalat alakítanak ki, hiszen a projekt keretében a kerékpárút a vallásturisztikai Mária-út részeként a Szent Bertalan-templom déli tornyában kialakítandó új turisztikai attrakciót – kilátó, látványlift, kiállítás – köti össze a mátrafüredi Keresztelő Szent János-templommal. A kijelölt kerékpárút a Szent Bertalan-templomhoz vezet, amely a kerékpáros kirándulókat és túrázókat a belvárosba, egyúttal a kialakított látványossághoz irányítja.

    A fejlesztés során megvalósul a gyöngyösi Fő tér és a meglévő Mátrai út-közötti kerékpáros nyom kialakítása, amely az Őrálló, a Papföldi, a Kont Bíró, a Dózsa György és a Táncsics utcákat érinti. Az utcák burkolatára, mind két irányban, kerékpáros nyom útburkolati jelek lesznek felfestve. Ez a változás az ott lakókat nem korlátozza majd a közlekedésben és a parkolásban.

    A felújítás során a meglévő kerékpárutat szakaszosan zárják le. Először a Gyöngyös és a gyöngyössolymosi elágazó között, így a kerékpáros forgalom Gyöngyössolymos felé kerülheti ki Mátrafüred irányába a munkaterületet.

    A rekonstrukció későbbi szakaszában a gyöngyössolymosi elágazó és a Mátrafüred közti szakaszt zárják le az évvégéig.


    Közösségi funkciók