3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Szeptember 15-től lép életbe az új parkolási rend

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.09.14. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Szeptember 15-étől feltételekhez kötött várakozási övezetet alakít ki az önkormányzat az autóbuszpályaudvar és a toronyház környékén. A bevezetést két hét türelmi idő követi, addig csak figyelmeztetést kapnak a szabálytalanul parkoló autósok, utána azonban büntetésre számíthatnak.

     

    A táblákkal jelzett, feltételekhez kötött várakozási övezetben csak engedéllyel, ennek hiányában legfeljebb két órán át parkolhatnak az autósok, akik a következő két hétben térképpel ellátott levelet találhatnak szélvédőjükön, amiben a változásokról tájékoztatja őket az önkormányzat. A következőkben ismét sorra vesszük a változásokat.

    Az érintett területeken lakók vagy üzlettulajdonosok

    - A Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóságán (Gyöngyös, Fő tér 13. földszint 57. számú iroda) igényelhetnek parkolási engedélyt, amellyel korlátozások nélkül használhatják a nem fizetős parkolókat.

    - Lakásonként/üzletenként egy darab parkolókártya igényelhető.

    - Amennyiben albérlőként lakik az érintett területen, és ezt lakcímkártyával tudja igazolni, a tulajdonos hozzájárulásával igényelhet parkolókártyát.

    - Az igénylőlap letölthető a www.gyongyos.hu oldalról, vagy kérhető email-en: tothcsilla@hivatal.gyongyos.hu

    - A parkolási engedélyt kérjük, a szélvédő mögött, jól látható módon helyezze el.

    - A toronyház környékére szóló, korábban kiadott engedélyek érvényüket veszítik.

    Ha a környéken van dolga, ügyeit intézi, vásárol

    - A feltételekhez kötött várakozási övezetben az ingyenes parkolókat 7 és 19 óra között legfeljebb két órán át használhatja.

    - Parkolásának kezdetét egy papírboltban kapható műanyag vagy papír tanulóórán kérjük, hogy jelezze. Az órát a szélvédő mögé, jól látható módon helyezze el.

    - A Koháry úton, a Borpalota épülete előtti fizető parkolókat időkorlátozás nélkül veheti igénybe díjfizetés ellenében.

    Ha tovább maradna

    - Ingyenesen használható P+R parkolókat talál a Honvéd utcában, illetve az Egri és Kossuth utcák kereszteződésében, valamint a Pesti út 53-59. előtt (a volt malomnál) mintegy 2-300 méterre a feltételekhez kötött várakozási övezetektől.

    - A Koháry úton, a Borpalota épülete előtti fizető parkolókat időkorlátozás nélkül veheti igénybe díjfizetés ellenében. A parkoló helyét a túloldalon található térképen jelezzük.

    A feltételekhez kötött várakozási övezetek kijelölésével az önkormányzat a környék lakosainak érdekét védi. A változások szeptember 15-én léptek életbe, amit két hét türelmi idő követ, ebben az időszakban a közterület-felügyelők csak figyelmeztetnek, ezt követően azonban, szeptember 30-ától a következő büntetési tételeket alkalmazhatják az engedély nélküli vagy a két órát meghaladó parkolások esetén.

    - Helyszíni bírság 5 ezer és 50 ezer forint közötti mértékben.

    - Közigazgatási bírság természetes személyek esetén 5 ezer és 200 ezer forint között, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek esetében 5 ezer és 2 millió forint közötti mértékben.

    Az önkormányzat ezúton is kéri azokat, akik a parkolókártyák igénylésekor a személyes átvétel lehetőségét választották, hogy vegyék át kártyájukat a polgármesteri hivatal városüzemeltetési igazgatóságán (Gyöngyös, Fő tér 13.).

    A parkolási engedélykérelem-nyomtatványok innen letölthetők, magánszemélyek illeve jogi személyek, vállalkozások számára


    Közösségi funkciók