3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Zöld dzsungel a gyöngyösi kórház gyermekosztályán

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.09.20. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Czímer Tamás

    Ajándék a 180 éves kórháznak: egyedi dekorációk a vizsgálókban és a váróhelyiségekben.

     
     

    A budapesti székhelyű Eurojet Hungária Kft, mint a HP széles formátumú nyomdatechnológiák magyarországi forgalmazója, a kivitelező gyöngyösi Radír Reklám Kft és a Plot Kft nagyvonalú adományának köszönhetően egy igazi dzsungelhangulat fogadja a kis betegeket és szüleiket a gyermekosztály előterében és kezelő helyiségeiben. A falakat teljes terjedelmében lefedő zöld erdőből zsiráfok, elefántok, oroszlánok és egyéb egzotikus állatok bukkannak elő, hogy elvarázsolják a kis betegeket, egyúttal eltereljék figyelmüket, hogy kórházban vannak. A kórházi felhasználhatóságot a HP forradalmi nyomtatási technológiája, a Latex nyomtatás és környezetbarát alapanyagok kombinációja tette lehetővé.

    Ezzel az egészségre teljesen ártalmatlan nyomtatási móddal megnyílt a lehetőség kórházak, egészségügyi intézmények, óvodák, iskolák, kávézók, éttermek dekorálására is.

    Az előtér és a vizsgálóhelyiségek dekorálásán kívül a kórtermek falaira Bogyó és Babóca vászonképek kerültek fel, hogy a mesejelenetek révén könnyebben múljon el számukra a kórházban eltöltött idő, s mielőbb felgyógyuljanak a betegségükből. A különleges és valóban egyedi ajándék célja, hogy gyerekek a kórházi kezelés idején is otthonosan érezzék magukat, így is segítve őket a gyógyulásban.

    Az alapításának szinte napra pontosan 180. évfordulóját ünneplő intézmény sebészeti osztályának várója is egyedi grafikai dekorációt kapott ajándékba, melyek Gyöngyös múltját, hagyományit, épített örökségét elevenítik meg.

    Az összesen 100 négyzetméter falfelületen megjelenő egyedi dekoráció teljes kivitelezésének költségét (tervezés, alapanyag, nyomtatási költség, kivitelezési díj) az adományozó három cég: az Eurojet Hungária Kft, a Radír Reklám Kft és a Plot Kft vállalta.

    A kezdeményezés célja, hogy lehetőséget teremtsen arra, hogy a kórházi kezelés idejét a gyógyuló gyermekek és velük lévő szüleik, valamint a sebészeti betegek hozzátartozói is igényes környezetben tölthessék el.

    Weisz Péter, a kórház főigazgatója kiemelte: - Az intézmény társadalmi kapcsolatrendszere jól működik, bizalmon és eredményes együttműködésen alapszik, melynek szép példája az egyedi dekorációk elkészítése, is, hiszen ezzel mosolyt csalhatunk a kis betegek arcára, és hozzájárulhatunk ahhoz, hogy mielőbb újra teljes, egészséges életet élhessenek. Nagyszerű dolog, hogy olyan cég nagyvonalú adománya szépíti kórházunkat, akivel kiváló, szinte napi együttműködésben dolgozunk. Fontos, hogy a társadalmi felelősségvállalás révén javul a közösségek életminősége, a vizuális kultúra, a betegeink komfortérzete.


    Közösségi funkciók