3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Köszönet az időseknek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.10.09. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Jubiláló házaspárokat és a város szépkorú polgárait köszöntötték a Mátra Művelődési Központban az idősek világnapja alkalmából rendezett városi ünnepségen. A műsort Csonka Zsuzsanna, a Magyar Állami Operaház énekese és Vanya Róbert, a Budapesti Operett Színház művésze, valamint a Gonda-Báder Príma-díjas duó adta.

     
     

    Több mint húsz éve, 1997 óta rendez ünnepséget a gyöngyösi önkormányzat a Mátra Művelődési Központban az idősek világnapja alkalmából, s a rendezvény keretében immár hetedik esztendeje köszöntik az 50., 60. vagy 70. házassági évfordulójukat ünneplő párokat. Idén 16 pár fogadta el az önkormányzat meghívását, őket Hiesz György polgármester köszöntötte az ünnepségen. A városvezető - aki egy nappal korábban Idősbarát polgármester kitüntetést vehetett át Egerben a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségétől - köszöntőjében arról beszélt, hogy az aranylakodalmukat ünneplő párok példát mutatnak a mai fiataloknak, akik sokszor az első komolyabb konfliktus után ügyvédhez szaladnak. Pedig - mint Hiesz György fogalmazott - egyik kapcsolatban sincs mindig napfényes tavasz vagy nyár, vannak borús, őszi napok is, amelyeket közösen kell átvészelniük a házasoknak.

    Idősek napja

     
    19 kép
    Dátum: 2018-10-09 16:41:00
     

    Hiesz György kitért a demográfiai változások nyomán keletkező feladatokra is. Mint mondta, hazánkban kétmillió nyugdíjaskorú él, Heves megye pedig az egyik legidősebb megyének számít, és ebben a sorsban Gyöngyös is osztozik; a város harmincezer alá csökkent népességének harmada hatvan évnél idősebb. A polgármester arról beszélt: a most nyugdíjaskorú népesség a 20. század megpróbáltatásai közepette kitartásával és tenni akarásával egy gyarapodó országot épített fel, amit a most aktív nemzedéknek kötelessége viszonozni. A polgármester azt mondta, az önkormányzat ezért újította fel az Idősek Bentlakásos Otthonát és az idősklub épületét, ezért engedi el a hetven évnél idősebbek kommunális adóját, és ezért biztosít minden évben mintegy hárommillió forintos pályázati keretet a nyugdíjasszervezetek számára.

    Az aranylakodalmukat ünneplő párok köszöntésének emelkedett pillanatai után vidám percek következtek, az időseket Csonka Zsuzsanna, a Magyar Állami Operaház énekese és Vanya Róbert, a Budapesti Operett Színház művésze, valamint a Gonda-Báder Príma-díjas duó műsora szórakoztatta.

    A műsor végeztével dr. Tatár László alpolgármester pohárköszöntőjében arról beszélt: Gyöngyös attól nagyszerű város, hogy az önkormányzat az elődök - azaz idősek - és az utódok - vagyis a felnövekvő nemzedék - érdekeit is szem előtt tartva végzi a munkáját.


    Közösségi funkciók