3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Átadták a P&G gyöngyösi gyárának tanműhelyét

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.10.12. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A Procter&Gamble (P&G) megnyitotta a cég gyöngyösi gyárában létrehozott, a helyi szakképző iskolások számára duális képzést biztosító modern tanműhelyét. A vezető napi fogyasztási cikkeket gyártó multinacionális vállalat – az Egri Szakképzési Centrummal együttműködve – professzionális, csúcstechnológiával ellátott környezetben várja a fiatal, magyar tehetségeket, akiknek a nemzetközi piacon is versenyképes oktatást és karrierlehetőséget biztosítanak.

     
     

    A Procter&Gamble több mint 25 éve szolgálja a magyar fogyasztókat világvezető márkáival - mint az Ariel, Pampers, Jar, Lenor vagy Head&Shoulders - hozzájárulva az ország növekedéséhez és sikereihez. Az elmúlt negyed évszázadban a P&G fontos befektetővé és munkáltatóvá vált az országban. Nemcsak a magyar beszállítóknak lett értékes partnere, hanem a magyar egyetemeknek és iskoláknak, valamint a helyi közösségeknek is.

    A fiatal tehetségek és a helyi közösségek támogatása kezdettől fogva fontos törekvése a vállalatnak. A P&G ezért Gyöngyösön új programot kezdeményezett, amelynek célja, hogy segítse a fiatalok felkészülését karrierjükre a modern gazdaságban és az iparban. A program keretén belül, együttműködésben az Egri Szakképzési Centrummal, bekapcsolódott a duális szakképzésbe, és elindította az Ipari gépész és a Műanyagipari feldolgozó szakképesítések gyakorlati képzését, amelyhez önálló vállalati tanműhelyt hozott létre az Innovációs és Technológiai Minisztérium által nyújtott, 149.716.718 Ft összegű támogatással. A duális szakképzés országos szinten is kiemelt jelentőséggel bír, ezért a szakképzésért és felnőttképzésért felelős tárca különösen nagyra értékel minden olyan kezdeményezést, amely az oktatás területén támogatást nyújt a helyi közösségeknek, és új lehetőségeket teremt a Heves megyei fiatalok számára.

    A gyár területén felépült tanműhelyben egy teljesen felszerelt osztályterem, két műhely és közösségi terek kaptak helyet. A csúcsmodern tanműhely teljes gyakorlati képzést nyújt az Ipari gépész és a Műanyagipari feldolgozó szakmák elsajátításához, de tervezik egyéb (elektronikai, fröccsöntő vagy mechatronikai) szakmák oktatását is. A gyakorlati képzésen részt vevő diákok az Egri Szakképzési Centrum József Attila Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiuma tanulói lesznek.

    - Nagyon büszkék vagyunk a vállalat magyarországi növekedésére. Gyöngyösi gyárunk új tanműhelyének modern gépei és eszközei, valamint felkészült tanáraink tökéletes gyakorlati oktatást kínálnak a diákoknak - tette hozzá Oriol Tarrida, a P&G Gyöngyös Gyárának igazgatója.

    - A P&G gyárban megnyíló tanműhely alkalmas lesz arra, hogy a diákok olyan gyártási munkafolyamatokat sajátíthassanak el, amelyek majd a konkrét munkájuk részét képezik. A többfajta gyártási részfolyamat megismertetése abban is segíthet, hogy a tanulók könnyebben döntsenek arról, milyen területen, milyen munkakörben kívánnak majd a végzettség megszerzését követően elhelyezkedni - állítja Forgács István, szakképzési szakértő, a Szakképzési Innovációs Tanács tagja.

    A vállalat a szakképzést elvégző diákoknak nagyszerű munka- és karrierlehetőséget is biztosít, lehetővé téve, hogy a P&G továbbra is együtt növekedjen Magyarországgal.


    Közösségi funkciók